Ramazan Pidesi almak zorlaştı mı?

Bayburt Postası – Ramazan ayının bitimine sayılı günler kala tatlı bir yorgunluk içerisine giren fırınlarımızı dolaştık. Ki, bu bizim düşüncemizdi. Bizler tatlı bir yorgunlukla karşılaşmayı beklerken, tam tersine bol bol dert dinledik. Geçtiğimiz yıllara oranla pide satışlarında yaşanan düşüş, fırıncıların canını fazlasıyla sıkmışa benziyor. Fırıncılar, vatandaşın çok az bir zam almasına karşın pide yerine somun ekmeğini tercih ettiğini, bu nedenle de pidelerin ellerinde kaldığını söyledi. “İlk defa bu kadar az pide satıldı” diyen fırıncılar, önlem olarak geçtiğimiz yıllara oranla daha az sayıda pide pişirmiş. Yine de günlük olarak ellerindeki pideleri tüketememiş.

Ramazan Pidesi almak zorlaştı mı?

Ramazan Pidesi almak zorlaştı mı?Bayburt Postası – Ramazan ayının bitimine sayılı günler kala tatlı bir yorgunluk içerisine giren fırınlarımızı dolaştık. Ki, bu bizim düşüncemizdi. Bizler tatlı bir yorgunlukla karşılaşmayı beklerken, tam tersine bol bol dert dinledik. Geçtiğimiz yıllara oranla pide satışlarında yaşanan düşüş, fırıncıların canını fazlasıyla sıkmışa benziyor. Fırıncılar, vatandaşın çok az bir zam almasına karşın pide yerine somun ekmeğini tercih ettiğini, bu nedenle de pidelerin ellerinde kaldığını söyledi. “İlk defa bu kadar az pide satıldı” diyen fırıncılar, önlem olarak geçtiğimiz yıllara oranla daha az sayıda pide pişirmiş. Yine de günlük olarak ellerindeki pideleri tüketememiş.


Pide lezzetinden vazgeçilmiş olduğundan daha çok ekonomik sıkıntılara değinen fırın işletmeleri, 500 gram olan sade pideyi 1.250 TL’den, yumurtalısını ise 1500 TL’den satıyor. 400 gram somun ekmeği ise 800 TL’den satılıyor.

Alım gücünün düştüğü ve hayat şartlarının bir hayli zorlaştığı ilimizde almamak değil, artık alamamak daha gerçekçi bir yorum. Ne diyelim? Buna da şükür…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.