Peynir pazarına geç kalan eli boş dönüyor!

Bayburt Postası -  Pazartesi günleri sabahın erken saatlerinde kurulan peynir pazarı, günün ilk ışıklarıyla birlikte peynir tadan vatandaşların görüntülerine sahne oluyor. Köylerimizde taze ve doğal olarak üretilen peynir çeşitleri, tezgahlarda özenle sergileniyor. Taze ve doğal köy peynirinin lezzetini bilenler ve özellikle gurbetçiler tarafından ablukaya alınan Pazar tezgahlarında; civil peynir, göğermiş (küflü) lor, taze lor, beyaz peynir, tereyağı, kaşar peynir ve kol peyniri satılıyor. Üreticilerin verdiği bilgiye göre en çok tercih edilen ve satılan peynir çeşitleri arasında civil peynir ilk sırada. 

Peynir pazarına geç kalan eli boş dönüyor!

Peynir pazarına geç kalan eli boş dönüyor!Bayburt Postası -  Pazartesi günleri sabahın erken saatlerinde kurulan peynir pazarı, günün ilk ışıklarıyla birlikte peynir tadan vatandaşların görüntülerine sahne oluyor. Köylerimizde taze ve doğal olarak üretilen peynir çeşitleri, tezgahlarda özenle sergileniyor. Taze ve doğal köy peynirinin lezzetini bilenler ve özellikle gurbetçiler tarafından ablukaya alınan Pazar tezgahlarında; civil peynir, göğermiş (küflü) lor, taze lor, beyaz peynir, tereyağı, kaşar peynir ve kol peyniri satılıyor. Üreticilerin verdiği bilgiye göre en çok tercih edilen ve satılan peynir çeşitleri arasında civil peynir ilk sırada.

 

Peynir pazarını kaçırmayanlardan biri de, İstanbul’da yaşayan ve yaz tatili için Bayburt’ta bulunan Bahattin Ayyıldız. Ayyıldız’a göre bu tazeliği ve doğallığı İstanbul’da bulmak mümkün değil. Bu nedenle de her Bayburt ziyaretinde peynir pazarı uğrak yerler arasında yer alıyor.

Zekeriya Yavuz, sekiz yıldır pazarcılık yapıyor. Lezzetli ve doğal köy ürünlerinden almak isteyenlerin pazartesi günleri sabahın erken saatlerinde pazara geldiklerini söyleyerek, “Pazar sabah 05.30’da kuruluyor. Bu saatten sonra taze, doğal ve lezzetli ürün almak isteyenler pazara gelmeye başlıyor. Saat 11.00, 11.30’da pazarda ürün bulamazsınız. Özellikle Bayburt dışında yaşayıp memleket hasreti çeken vatandaşlarımızın yaz aylarında gelmeleriyle işlerimiz açılıyor. Onlar gidince işlerimizde yarıdan fazla düşüş oluyor.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.