Kış korkuya, kömür kabusa dönüşüyor

Enerji fiyatlarına gelen zamların otomatiğe bağlanması, kömür fiyatlarını da etkiledi. Öyle ki, Haziran ve Temmuz aylarında 440 YTL'ye satılan kömürün tonu Bayburt'ta 930 YTL'yi gördü. Dünyadaki ekonomik kriz, doğalgazdaki fiyat artışları nedeniyle kömürün dünyadaki enerji ihtiyacını karşılamada önemli rol üstlenmesi fiyatlara tavan yaptırdı. Bu durum özellikle kış mevsiminin ağır geçtiği ilimiz ve komşu illerde yaşayan vatandaşları mağdur etti. Kömür almak için satış noktalarına giden ve fiyatlar karşısında ne yapacaklarını şaşıran vatandaşlar, bu yıl kışı tezek, odun ve yerli kömürle geçireceklerini ifade ettiler. Bayburt'ta kömür satıcılığı yapan Hanefi Saka Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, dünyada baş gösteren ekonomik kriz ve bunun Türkiye'ye yansıması, Avrupa ülkelerinin Rusya'dan kömür talebi, doğalgaza gelen artışlarının yanı sıra kriz bahanecilerinin ellerinde tuttukları kömürleri piyasaya sürmemeleri nedeniyle kömür fiyatlarının tavana vurduğunu belirtti. Bu durumdan en çok büyük firmaların kârlı çıktığının altını çizen Saka, kendileri gibi bayi konumunda olanların vatandaşlar gibi sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Şu an kömür satamadıklarını, doların iniş çıkışlarının kendilerini zor durumda bıraktığının altını çizen Saka, dolardaki hareketlilikten kaynaklanan kömürdeki günlük değişim nedeniyle özellikle bayanların tepkisine maruz kaldıklarını vurguladı. Bazen bayanların beddua ettiklerini söyleyen Saka, "Fiyatı duyanlar 'Ocağız bata, kapıza kilit vurula, biz şimdi ne yakacağız' gibi sözlerle tepkilerini ortaya koyuyor." diye konuştu.

Kış korkuya, kömür kabusa dönüşüyor

Kış korkuya, kömür kabusa dönüşüyor

Enerji fiyatlarına gelen zamların otomatiğe bağlanması, kömür fiyatlarını da etkiledi. Öyle ki, Haziran ve Temmuz aylarında 440 YTL'ye satılan kömürün tonu Bayburt'ta 930 YTL'yi gördü. Dünyadaki ekonomik kriz, doğalgazdaki fiyat artışları nedeniyle kömürün dünyadaki enerji ihtiyacını karşılamada önemli rol üstlenmesi fiyatlara tavan yaptırdı. Bu durum özellikle kış mevsiminin ağır geçtiği ilimiz ve komşu illerde yaşayan vatandaşları mağdur etti.

Kömür almak için satış noktalarına giden ve fiyatlar karşısında ne yapacaklarını şaşıran vatandaşlar, bu yıl kışı tezek, odun ve yerli kömürle geçireceklerini ifade ettiler.

Bayburt'ta kömür satıcılığı yapan Hanefi Saka Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, dünyada baş gösteren ekonomik kriz ve bunun Türkiye'ye yansıması, Avrupa ülkelerinin Rusya'dan kömür talebi, doğalgaza gelen artışlarının yanı sıra kriz bahanecilerinin ellerinde tuttukları kömürleri piyasaya sürmemeleri nedeniyle kömür fiyatlarının tavana vurduğunu belirtti. Bu durumdan en çok büyük firmaların kârlı çıktığının altını çizen Saka, kendileri gibi bayi konumunda olanların vatandaşlar gibi sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Şu an kömür satamadıklarını, doların iniş çıkışlarının kendilerini zor durumda bıraktığının altını çizen Saka, dolardaki hareketlilikten kaynaklanan kömürdeki günlük değişim nedeniyle özellikle bayanların tepkisine maruz kaldıklarını vurguladı. Bazen bayanların beddua ettiklerini söyleyen Saka, "Fiyatı duyanlar 'Ocağız bata, kapıza kilit vurula, biz şimdi ne yakacağız' gibi sözlerle tepkilerini ortaya koyuyor." diye konuştu.

Abdurrahman Gezici isimli vatandaş ise kömür fiyatlarının yüzde 100 oranında zamlandığını belirterek, "Kış mevsiminin 8-9 ay sürdüğü Bayburt'ta en az 2 ton kömür tüketiliyor. Asgari ücretle çalışan bir vatandaşın 2 ton kömür alabilmesi için hiçbir şey yiyip içmeden 4 ay çalışması lazım. Bu durumda vatandaşlar kışın kömür yerine tezek, odun veya yerli kömür yakacak." şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.