Karadeniz’in ilk takı fuarı Trabzon’da

Bayburt Postası -  Karadeniz’in ilk takı fuarı ‘Gold Expo Karadeniz’ 2-4 Ekim tarihleri arasında Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenecek. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenlenecek fuara, 17 ilden katılımcı ve ziyaretçinin yanında, 13 ülkeden alım heyeti bekleniyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 2, 3 ve 4 Ekim tarihlerinde, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Kuyumcular Odası’nın desteğiyle gerçekleştirilecek fuar, Karadeniz’in ilk takı fuarı olma özelliği de taşıdığını belirtti.

Karadeniz’in ilk takı fuarı Trabzon’da

Karadeniz’in ilk takı fuarı Trabzon’da Bayburt Postası -  Karadeniz’in ilk takı fuarı ‘Gold Expo Karadeniz’ 2-4 Ekim tarihleri arasında Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenecek. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenlenecek fuara, 17 ilden katılımcı ve ziyaretçinin yanında, 13 ülkeden alım heyeti bekleniyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 2, 3 ve 4 Ekim tarihlerinde, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Kuyumcular Odası’nın desteğiyle gerçekleştirilecek fuar, Karadeniz’in ilk takı fuarı olma özelliği de taşıdığını belirtti.

 

Fuarın; mücevher, takı ve saat alanında fuarlar düzenleyen ve 13 yıldır devam eden organizasyonlarıyla bu alandaki uzmanlığını ispatlayan Sereks Fuarcılık tarafından düzenleneceğini belirten Başkan Suat Hacısalihoğlu Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde Gold Expo Karadeniz 1.Trabzon Kuyum Mücevher Takı ve Saat Fuarı’nın bölgenin el sanatlarını dünyaya açacağını ve geleneksel hale getirileceğini kaydetti.

Hazırladıkları koleksiyonlarla dünya takı piyasalarında isim yapmış Türk markaları ile Karadenizli kuyumcuları aynı çatı altında buluşturacaklarını söyleyen Sereks Fuarcılık Genel Müdürü Gökhan Yerdan, “Gold Expo Karadeniz Fuarı, Karadeniz bölgesine yönelik ilk kuyumculuk fuarı olma özelliği taşıyor. Takı sektöründeki son koleksiyonları Karadenizli kuyum esnafının ilk elden görmesini ve alışveriş yapmasını sağlayacağız. Karadeniz’deki ticaret ve sanayi odaları, kuyumcu odaları ve dernekleri Gold Expo Karadeniz Fuarı’na sahip çıkıyor. Bölge odalarından büyük destek alıyoruz” dedi.

Gold Expo Karadeniz Fuarı’nın sadece Trabzon’a yönelik olmadığını söyleyen Yerdan, “Samsun, Rize, Artvin, Ordu, Giresun, Erzurum, Gümüşhane, Amasya, Sinop, Kastamonu, Bayburt, Erzincan, Sivas, İzmir, İstanbul ve Ankara’dan sektör temsilcileri hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak bu fuarda yer alacak. Bu katılımlar konusunda başta Trabzon Kuyumcular Odası olmak üzere, bölgedeki diğer kuyumcu odaları ve dernekleriyle ortak çalışma yürütüyoruz. Yurtiçi katılımın yanında, İran, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Romanya, Bulgaristan, Suriye, Türkmenistan, Özbekistan, Irak, Macaristan, Kırım Özerk Cumhuriyeti’nden alım heyetlerinin fuarı ziyaretine yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Bu çalışmalar konusunda da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan destek alıyoruz. Uluslararası yazışmaları Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yürütüyor” diye konuştu.

Gold Expo Karadeniz Fuarı’ndaki amaçlarından birinin de bölgeye özgü takı el sanatlarını uluslar arası arenada tanıtmak olduğunu vurgulayan Gökhan Yerdan, şunları söyledi:

“Karadeniz ile ticaret yapma potansiyeli yüksek ülkelerden alım heyetlerinin fuarı ziyaret etmesi sağlanarak, bölgenin uluslar arası ticaretine katkı sağlayacağız. Bunu yaparken de Karadeniz bölgesinin kendine has takı üretim sanatlarını ulusal ve uluslar arası alanda geniş kitlelere tanıtacağız. Hasır, telkari ve kazzaziye Türkiye’nin yaşatılması ve tanıtılması gereken en önemli el sanatları arasında yer alıyor. Özellikle altın ve gümüşe yönelik bu değerli el sanatlarının hem tanınması hem de talep görmesini istiyoruz. Fuarımızın bu alanda önemli bir misyon üstlendiğini düşünüyoruz. Fuar öncesi yapacağımız ulusal ve uluslar arası tanıtım çalışmalarında, süresince gerçekleştireceğimiz toplantı ve defilelerde bunu gerçekleştireceğiz. Trabzon Kuyumcular Odası’nın el sanatlarının korunması ve tanıtılmasına yönelik çalışmalarına da destek veriyoruz.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.