İşsiz gençlere 31 Milyon Euro

Avrupa Birliği (AB), gençlerin istihdamı  ile özellikle kızlar olmak üzere çocukların eğitiminin desteklenmesi için 31 Milyon Euroluk bir hibe paketi açtı. Avrupa Komisyonu, her 4 Türk gencinden en az birinin işsiz ve ortaöğretimde kız çocuklarının okullaşma oranının da sadece yüzde 56 olduğu noktasından hareket etti. Bu doğrultuda hazırlanan 2 programla, genç işsizlerin motivasyonlarının yükseltilmesinden iş bulmalarının sağlanmasına, kız çocuklarının eğitimi konusunda ebeveynlerin bilinçlendirilmesinden bu çocukların okul terk etme oranlarının düşürülmesine kadar çeşitli iyileşmeler sağlanması hedefleniyor.

İşsiz gençlere 31 Milyon Euro

İşsiz gençlere 31 Milyon Euroluk AB desteğiAvrupa Birliği (AB), gençlerin istihdamı  ile özellikle kızlar olmak üzere çocukların eğitiminin desteklenmesi için 31 Milyon Euroluk bir hibe paketi açtı. Avrupa Komisyonu, her 4 Türk gencinden en az birinin işsiz ve ortaöğretimde kız çocuklarının okullaşma oranının da sadece yüzde 56 olduğu noktasından hareket etti. Bu doğrultuda hazırlanan 2 programla, genç işsizlerin motivasyonlarının yükseltilmesinden iş bulmalarının sağlanmasına, kız çocuklarının eğitimi konusunda ebeveynlerin bilinçlendirilmesinden bu çocukların okul terk etme oranlarının düşürülmesine kadar çeşitli iyileşmeler sağlanması hedefleniyor.

Bu doğrultuda yürütülecek projelere 50 ila 400 Bin Euro arasında hibe sağlanacak. Programlar, bölgeler arası farklılıkların azaltılması amacıyla kişi başına geliri ulusal ortalamanın yüzde 75'inden az olan 43 ilde yürütülecek. Sivil toplum kuruluşları (STK'lar), yerel yönetimler, eğitim ve öğretim kurumları, sanayi ve ticaret odaları, sendikalar ve işveren örgütlerinden başvuru bekleniyor.

Yeni iş kuracak gençlere destek
'Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı'yla, özellikle iş gücü piyasasının en az bir arz ile bir talep tarafının katıldığı ve yerel öncelikler doğrultusunda tasarlanan projeler desteklenecek. Burada öncelik genç kadınlarda olmak üzere genç işsizlerin iş bulmaları ve bu konudaki motivasyon eksikliği ile isteksizliklerinin giderilmesi hedefleniyor. Ayrıca yeni iş kurmak isteyen gençlere dönük çalışmalar da desteklenecek. Programdan yararlanacakların orta öğretim veya üniversite mezunu genç işsizlerden oluşması gerekiyor. Eğitim seviyesi düşük ve erken yaşta okulu bırakan gençlerle, eğitimine devam etmekte olan genç nüfus da hedef grup kapsamında yer alıyor. Programdan ayrıca, eğitim seviyesi düşük genç kadınlar yararlanabilecek. Tüm bu kişilerin 15-29 yaş arasında olması gerekiyor. Toplam 21 milyon euro kaynak ayrılan projelere, 100 bin ila 400 bin euro arasında hibe aktarılacak. Başvurular ise, 14 eylüle kadar alınacak.

Kadınların mesleki becerileri artırılacak
'Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Artırılması Hibe Programı'yla ise, özellikle kızların eğitimin her seviyesindeki okullaşma oranlarının artırılmasının yanında eğitim kalitesinin yükseltilmesi, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın kuvvetlendirilmesi amaçlanıyor. Burada desteklenecek proje konuları arasında başta kız çocukları ve kadınlar olmak üzere iş gücünün mesleki becerilerinin ve yetkinliklerinin artırılması, ortaöğretimdeki ve mesleki eğitimdeki okullaşma oranlarının yükseltilmesi yer alıyor. 10 milyon bütçeyle yürütülecek programdan proje başına sağlanabilecek hibe miktarı, 50 ila 150 bin Euro arasında değişecek. Programa başvurular 15 ekime kadar alınacak.

İKİ PROGRAMIN YÜRÜTELECEĞİ 43 İL
Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Kayseri, Sivas, Yozgat, Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane, Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.