Hükümet Konakları için 248 milyon TL ödenek

İçişleri Bakanlığı, 81 il ve 919 ilçede yeni hükümet konakları ile kaymakamlık binalarının yapımı ödenek ayırdı.

Hükümet Konakları için 248 milyon TL ödenek
Bayburt Postası - İçişleri Bakanlığı, 81 il ve 919 ilçede yeni hükümet konakları ile kaymakamlık binalarının yapımı ödenek ayırdı. 247 milyon 400 bin liralık ödeneğe göre vali ve kaymakamlara 2015 yılı içerisinde 115 adet yeni makam aracının alınması planlanıyor.

2015 yılı bütçesi 3 milyar 898 milyon TL olarak belirlenen İçişleri Bakanlığı, bunun 247 milyon 410 bin TL’sinin hükümet yapım ve onarımına yönelik giderler için kullanılacağını açıkladı. Yeni hükümet konaklarının yerel mimariye uygun inşa edileceğini açıklayan bakanlık, mevcut hükümet konaklarının da modernize edileceği bilgisi verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

“Valilik ve kaymakamların çağımız ihtiyaçlarına cevap veren hükümet konaklarında hizmet sunabilmeleri için yerel mimariye ve engelli vatandaşlarımızın erişimine uygun yeni hükümet konakları inşa edilecek, mevcut hükümet konakları ise modernize edilecektir. Bunların yanı sıra vali konağı ve kaymakam evi yapımı ile ihtiyaç duyulan bakım-onarım işleri yapılacaktır”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.