Bayburt ve Gümüşhane hızlı çıktı ama bir farkla!

Bayburt Postası - Ekonomik göstergelerde birbirine çok yakın verilerle yer alan iki komşu il Bayburt ve Gümüşhane arasındaki fark, bu defa şaşırtıcı bir şekilde ortaya çıktı. Verilere göre, Gümüşhane, geçen yıla göre ihracatı en hızlı artış gösteren il olurken, Bayburt ise ihracatı en hızlı düşüş gösteren il oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) 2012 yılına ait ihracat verileri açıklandı.

Bayburt ve Gümüşhane hızlı çıktı ama bir farkla!

İhracatta en hızlı Gümüşhane ve Bayburt! Ama bir farkla!Bayburt Postası - Ekonomik göstergelerde birbirine çok yakın verilerle yer alan iki komşu il Bayburt ve Gümüşhane arasındaki fark, bu defa şaşırtıcı bir şekilde ortaya çıktı. Verilere göre, Gümüşhane, geçen yıla göre ihracatı en hızlı artış gösteren il olurken, Bayburt ise ihracatı en hızlı düşüş gösteren il oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) 2012 yılına ait ihracat verileri açıklandı.

2012 yılında Türkiye genelinde 151 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, Bayburt’ta ise sadece 353 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. 2010 ve 2011 yılında tarihinde ilk kez 2 milyon doların üzerinde ihracatın gerçekleştirildiği Bayburt iller sıralamasında 2011 yılında Ardahan, Kars, Gümüşhane ve Tunceli’nin önünde yer almıştı. Geçtiğimiz yıl ihracatı en hızlı düşen iller sıralamasında ilk sırada yer alan Bayburt'un ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 85,7 azalış göstererek, 2 milyon 460 bin dolardan 353 bin dolara kadar düştü.

Bayburt bu sonuçla, Türkiye’nin hem en az ihracat yapılan hem de bir önceki yıla göre ihracatı en fazla düşen ili olurken, bir yıl içinde yapılan 353 bin dolarlık toplam ihracatın neredeyse tamamına yakını kimyevi maddeler ile hazır giyim sektörü tarafından gerçekleştirildi.

Öte yandan verilere göre yaklaşık 61 milyar dolar ile geçen yıl Türkiye'nin ihracatında ilk sırada beklendiği gibi İstanbul yer aldı. İstanbul'un toplam ihracatı, toplam 2,2 milyar dolar ihracat yapan Karadeniz Bölgesi'nin tamamının ihracatının yaklaşık 28 katı olduğu ortaya çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.