Bayburt AVM, AVM'den sayılmıyor

Maptriks’in verilerine göre, ülke genelinde 21 ilde AVM bulunmuyor.

Bayburt AVM, AVM'den sayılmıyor
Bayburt Postası - Bilişim ve danışmanlık şirketi Maptriks’in verilerine göre, ülke genelinde 21 ilde AVM bulunmuyor. Verilere gör son beş yılda en fazla AVM artışı sırasıyla İstanbul, Ankara, Muğla, İzmir ve Gaziantep’te oldu. Türkiye genelinde 14 ilde sadece birer AVM’nin yer aldığını ortaya çıkaran Maptriks’e göre Bayburt 21 ilde ise hiç AVM bulunmuyor.

Türkiye’deki AVM dağılımını çıkaran Maptriks’in verilerine göre toplam 93 ile en fazla AVM’nin İstanbul’da bulunuyor. İkinci sırada 33 AVM ile Ankara, üçüncü sırada 21 ile İzmir, dördüncü sırada 14 ile Antalya ve beşinci sırada 13 ile Muğla var.

Artvin, Bilecik, Bitlis, Çankırı, Düzce, Erzincan, Karaman, Kastamonu, Mardin, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye ve Tokat illerinde sadece birer tane AVM yer aldığını ortaya koyan verilere göre Burdur, Bartın, Sinop, Çorum, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Muş, Van, Şırnak, Adıyaman ve Kilis’te ise hiç alışveriş merkezi bulunmuyor.



Öte yandan TOKİ tarafından yapıldıktan sonra büyük bedellerle satışı yapılan Bayburt AVM, Maptriks verilerine göre AVM’den sayılmıyor. Uzun zamandır atıl durumda bekleyen AVM, az sayıdaki işletmeye rağmen son zamanlarda dikkat çekiyor.

Üniversiteye yakın bir noktada olması nedeniyle Bayburt içinde en hareketli mekanlardan biri olması beklenen Bayburt AVM son zamanlarda artan işletme sayısına rağmen henüz hedeflenen seviyeye ulaşmadı.

İşte Bayburt AVM:       

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rambo yağız 9 yıl önce

Bayburtta pahalılıktan başka nevar belki avm olsa ucuzlukta olur insanlar rahat eder Allahtanki yakında seçim var belki yaparlar vaad içinnnn:((((

Avatar
FATİH 9 yıl önce

avmnin açilim alişveriş merkezi ama bayburttaki avmde alişveriş üzerine işyerlerinden fazla eğlence yeme içme sektörü işyerleri olduğu için sayilmiyordur kesin burasinin sadece adi avm

Avatar
Ahmet Çağıldak 9 yıl önce

Kuşu uçurduk kaldı leylek!

Avatar
Alperen Arslan 8 yıl önce

Doğruya doğru AVM
ama insan yok ki içinde :D her katta ortalaam en fazla 5-6 insan vardır..

Avatar
Kübra 5 yıl önce

Istanbuldan bayburta iş için mecburi taşındım. Sosyal ortam neredeyse yok denecek kadar az. Bayburt avm dedikleri yerde buram buram sigara kokusundan içeri girilmiyor. İsletmelerin umrunda degil.Musteriler heryerde sigara icilmez yasaktir posterlerinin altinda içiyorlar. Siz buna avm diyorsaniz istanbuldakiler ne acaba ?

Avatar
Kadir 1 yıl önce

AVM'nin kuralları, özel güvenliği ve en önemlisi de ünlü kurumsal firmaları olur, o açıdan bakıldığında Bayburt daha o kadar kalkınamadı.