Aliyev'den Kenan Yavuz'a "büyük onur"

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Azerbaycan’ın gelişimine büyük katkı sağlayan kişilerin onurlandırıldığı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından verilen ''Terakki Madalyası'' ile taltif edildi. İşte detaylar ve ödül sonrası Yavuz'un açıklamaları...

Aliyev'den Kenan Yavuz'a "büyük onur"
Bayburt Postası - SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Azerbaycan’ın gelişimine büyük katkı sağlayan kişilerin onurlandırıldığı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından verilen ''Terakki Madalyası'' ile taltif edildi.

Ödül 1993 yılında Azerbaycan’ın kurucusu Haydar Aliyev tarafından imzalanan bir kanunla verilmeye başlandı. Kenan Yavuz, enerji sektöründe yaptığı liderlikle iki ülkenin geçmişten günümüze gelen dostluk ve kardeşliğine sağladığı katkıyla bu ödüle layık görüldü.

Ödülün ardından kısa bir açıklama yayınlayan Kenan Yavuz, şunları kaydetti:

“Azerbaycan Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev tarafından 'Terakki Madalyası' ile taltif edildiğimi öğrendim. 16 yaşımdan bu yana Türk dünyasıyla, kardeş ve can Azerbaycan davasına gönül verdim, mücadele ettim, üzüldüm, sevindim. Gün geldi; Can Azerbaycan istiklalini kazansın diye karınca kararınca mücadele ettim, gün geldi çalıştım ter döktüm, uyumadım, uyutmadım...

Büyük bir gurur yaşıyorum. Hayatım boyunca mücadelesini verdiğim Türk Dünyası ve Azerbaycan davasındaki tüm çabalarım, çalışmalarım için alabileceğim en büyük ödüle layık görüldüm. 40 yıllık mücadelemin geldiği bu aşamada, Yüce Rabbim bana bu büyük onuru, gururu ve şerefi nasip etti. Sonsuz şükürler Rabbime...

Benim için tarifi imkânsız bir gurur kaynağı olan ‘Terakki Madalyası’nda, çok iyi biliyorum ki; 40 yıllık mücadelemin büyük bir payı var. Bu nedenle; SOCAR Türkiye, Petkim, Petlim, STAR Rafineri, SOCAR Gaz, SOCAR Fiber ve TANAP dahil tüm grup şirketlerimizdeki çalışma arkadaşlarıma müteşekkirim. Bu gurur, hepimizin.

Bu madalyayı bana layık gören Hörmetli Cumhurbaşkanım Sayın İlham Aliyev'e şükranlarımı ve saygılarımı arz ediyorum.

Söz veriyorum. Rabbimin bana bahşedeceği her nefesimi, Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının daha yükseklerde dalgalanması için mücadele etmekle tüketeceğim. Bu hedefe, hep birlikte ulaşacağımıza yürekten inanıyorum."

Terakki Madalyasinin Tasviri

"Terakki" madalyası milli motiflerle süslü ince levha ile birlikte çapı 35 mm olan bronzdan yapılmış daire biçiminde, çevresi hareketi sembolize eden haşiyelerden oluşur.  Madalyanın tam orta kısmında gelişimi simgeleyen talkım sembolü tasvir edilmiş ve onun üzerinde çember boyunca "Terakki" kelimesi yazılmıştır. Çiçek tasviri ve yazı kabartmalıdır. Arka tarafı pürüzsüz yüzeyli olup ortasında madalyanın numarası kazınmıştır. Madalyayı kıyafete takmak için 27 mm x 43 mm ebatlarında yeşile çalan beş beşgen hâre kurdele üzerindeki halka ve kopça kullanılır.  Madalyaya kıyafete takılmak için üzerinde hilal ve yıldız tasvirleri bulunan aynı hâre kurdeleyle kaplanmış 27 mm x 9 mm boyutlarında kalıp eklenmiştir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.