Terör saldırısının ardından Erzurum'da sıcak saatler

Terör Örgütü mensuplarınca Pasinler ilçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından Erzurum'da sıcak saatler yaşanıyor...

Terör saldırısının ardından Erzurum'da sıcak saatler
Erzurum'da terör örgütü mensuplarınca Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK mensuplarınca Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı.

Saldırıya, anında karşılık verilmesi üzerine teröristler olay yerinden kaçtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaçan teröristlerin yakalanması için Özel Harekat polislerince ilçede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.

Saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda, bir terörist, silahı ve 4 el bombasıyla yaralı olarak v teröristlere yardım ettiği belirlenen bir kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, Tekman ilçesi kırsalında da içerisinde çok sayıda yaşam malzemesi bulunan sığınak tespit edildi. Sığınağın, inceleme sonrası içerisindeki malzemelerle imha edildiği öğrenildi.

Saldırıyı haber alan vatandaşlar da ellerine aldıkları balta ve küreklerle İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Sık sık "Canımız bu vatana kurban olsun" sloganı atan vatandaşlar, yaklaşık 2 saat süren bekleyişin ardından polis ekiplerinin isteğiyle evlerine gitti.


Kaymakamlıktan halka teşekkür mesajı

Pasinler Kaymakamlığı da saldırı sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda can veya mal kaybı olmadığı belirtilerek, çıkan çatışma sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve özel harekat polislerince geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Ülkemizde ve bölgemizde oynanmak istenen bölücülük oyununa vatandaşlarımız gelmemiştir ve gelmeyecektir. Halkımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz" ifadesi yer aldı.

Terör saldırısını protesto etmek isteyen vatandaşlar, karayolunu trafiğe kapatıp lastik yaktı

Erzurum'da Pasinler ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik terör saldırısını protesto etmek isteyen vatandaşlar, karayolunu trafiğe kapattı.

Pasinler Emniyet Müdürlüğü'ne terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırının ardından bir grup genç, ilçe merkezindeki Pasinler İbrahim Hakkı Devlet Hastanesi önünde bir araya geldi. Gençler, Erzurum-Kars E-80 karayolunu lastik yakıp trafiğe kapattı.

Yaklaşık bir saat süren eylemin ardından, olay yerine gelen TOMA, lastikleri söndürdü. Müdahale sırasında bir grup genç, TOMA'nın üzerine çıkıp, lastiklerin söndürülmesine tepki gösterdi. Temizlenmesinin ardından yol trafiğe açıldı.

Çok sayıda çevik kuvvet ekibinin sevk edildiği ilçede gerginlik sürüyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.