Şehit düşen korucunun köyünde büyük acı

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde, yol kesen teröristlerin ateş açtığı minibüsteki bir kişi yaşamını yitirdi. Bölgede yapılan operasyonda teröristlerle yaşanan sıcak temasta ise 1 köy korucusu yaralandı, 1 köy korucusu ise şehit düştü... İşte bölgede yaşananlar...

Şehit düşen korucunun köyünde büyük acı
Akşar-Göle karayolu Aydoğdu Mahallesi Eskiyayla mevkisinde yol kesen teröristler, durdurdukları bir yolcu otobüsünü, içerisindeki yolcuları indirdikten sonra ateşe verdi.

Bu sırada, ilçeye bağlı Yoğurtçular Mahallesi Tetirkoç Yaylası'ndan plakası belirlenemeyen minibüsü ile dönen Garip Bektaş (43), teröristleri görünce aracıyla bölgeden uzaklaşmaya çalıştı. Bektaş, teröristlerin açtığı ateş sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Saldırının ardından olay yerinde incelemede bulunan güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Yol kesip bir yolcu otobüsünü yakan ve bir minibüs sürücüsünü öldüren terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, köy korucuları Gökhan Atak ve Yakup Aktürk yaralandı. 

Yaralı Atak, Oltu Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, ağır yaralanan köy korucusu Yakup Aktürk ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Aktürk için tören düzenlendi
                                            
Terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen köy korucusu Yakup Aktürk için tören düzenlendi. Erzurum Adli Tıp Kurumu önünde düzenlenen törende, Aktürk'ün öz geçmişinin okunması ve duaların edilmesinin ardından Aktürk'ün cenazesi Şenkaya ilçesine gönderildi.


Aktürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, yoğun güvenlik önlemi altında Şenkaya ilçesine bağlı Akşar köyüne götürüldü. Türk bayraklarıyla donatılan köyde tabuta sarılan Aktürk'ün annesi, eşi, çocukları ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Acılı aile, kadın komutanlar tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Akşar Köyü Yeni Cami bahçesinde kılınan cenaze namazı sonrası okunan dualar ve "tekbir"ler eşliğinde köy mezarlığına taşınan şehidin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu sırada şehidin yüzünü görmek isteyen bazı yakınları, mezarı başında fenalık geçirdi.

Öte yandan şehit korucu Aktürk'ün 20 gün önce bir kızının dünyaya geldiği, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uzman çavuş olarak görev yapan oğlu Tayfun Aktürk'ün de babasının cenaze törenine yetişemediği öğrenildi.

Törene şehidin ailesinin yanı sıra Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, Şenkaya Kaymakamı Ahmet Özkan, Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akşar-Göle karayolu, yeniden ulaşıma açıldı

Alınan bilgiye göre, Aydoğdu Mahallesi Eskiyayla mevkisinde terör örgütü PKK üyelerinin yol kesip yolcu otobüsünü yakması ve bir minibüs sürücüsünü öldürmesinin ardından devam eden operasyonlar ve güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatılan Akşar-Göle karayolunda ulaşım sağlanmaya başladı.

Karayolu, teröristlerce yakılan otobüsün enkazının kaldırılması ve yol boyunca güvenliğin artırılmasıyla yeniden trafiğe açıldı. 

Öte yandan, kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon devam ediyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.