Gümüşhane, kurtuluşunu kutladı

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Gümüşhane, kurtuluşunu kutladı

Bayburt Postası - Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kutlamalarla ilgili ilk tören Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Cezayir Danışan ve Belediye Başkanı Ercan Çimen'in Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başladı.

Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Çimen'in Anıt Şeref Defteri'ne yazdığı mesajın okunmasıyla sona erdi.

Kutlamalara daha sonra Zafer Meydanı'nda devam etti. Buradaki törene, Vali Yavuz, Garnizon Komutanı Danışan, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Burada gaziler, Vali Yavuz'a Türk Bayrağı, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Danışan'a kurtarılmış vatan toprağı ve Belediye Başkanı Çimen'e de kentin anahtarını sundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Başkan  Çimen, tarih boyunca hiçbir milletin toprağında gözü olmayan Türkiye Cumhuriyeti’nin, bugünlerde düşman kıskacına alınmak istediğini ifade ederek, "Kahraman Mehmetçikle, Anadolu’nun yiğit evlatları ile başa çıkamayacaklarını anlayan 1918'li yılların işgalcileri, PKK başta olmak üzere kiraladıkları katil örgütlerle bu millete düşmanlıklarını hep devam ettirmişlerdir. Düşman sadece silahla gelmiyor, bazen de sizin sevdiğiniz kılık ve kıyafetle karşınıza çıkıyor. Ama, unutmamak gerekir ki Allah’ın yardımıyla dün olduğu gibi, bugünde Kahraman ordumuz, şanlı polisimiz, yiğit insanımız el ele vererek bütün tehlikelerin üstesinden gelecek mücadeleyi vermektedir" dedi.

Çimen, Türkiye'nin tüm dünyada masum milletlerin kurtuluş vesilesi olacağını kaydederek, "Ey hainler, hain ve kirli ellerinizi de emellerinizi de ülkemizin üzerinden çekiniz. Şunu biliniz ki; sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde şahlanan yeni Türkiye bugün de, gelecekte de tüm dünyada masum milletlerin kurtuluş vesilesi olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Başkan Çimen, kutlamalar kapsamında yapılacak olan müzik eğlence ve halk oyunları gösterilerini son günlerde yaşana terör olayları nedeniyle iptal ettiklerini sözlerine ekledi.

Tören, kurtuluş günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye ve madalyalar verilmesinin ardından sona erdi.

‘Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ 

Gümüşhane’deki törenler akşam namazının ardından ‘Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ ile yapıldı. 

İl Jandarma Komutanlığının işbirliğinde Gümüşhane Belediyesi Mehteran ekibinin çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Zafer Meydanı’ndan başladı. Hasanbey Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi istikametinde devam eden yürüyüş, Belediye Başkanlığı önündeki Fatih Parkı’nda son buldu.

Burada konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü şehitlerin hüznü ile buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek, “Bizlerin bu topraklarda yaşayabilmesi için canlarını feda eden aziz şehitlerimize yüce Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize minnetlerimizi burada bir kez daha sunuyorum. Bugün, bizler şehit ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde buradayız. Atalarımızın canları uğruna savundukları bu toprakların omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Onlardan emanet aldığımız vatanımızı çağdaş milletler seviyesine çıkararak bizden sonraki nesillere aktarmak zorundayız” dedi.

Gümüşhanelilerin bayrak, vatan ve millet konusundaki hassasiyetini kurtuluş mücadelesinde gösterdiğini, günümüzde de göstermeye devam ettiğini kaydeden Başkan Çimen, “Gümüşhaneliler söz konusu vatan olunca canlarını her zaman seve seve feda etmiştir. Gümüşhane halkı vatanseverdir. Onun için hiç bir zaman fadakarlıktan kaçınmamıştır. Bunun en son örneğini, geçtiğimiz günlerde Güneydoğuda bölücü terör örgütüne karşı yürütülen operasyonda şehadet şerbeti içerek şehit olan teğmenimiz Recep Erdoğan’la,  gazi olan özel harekat polisimiz Ufuk Ağaç’la göstermiştir. Yüzyıl önce bu topraklarımızda yaşananlar! Günümüzde yakın coğrafyalarımızda Irakta, Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da ve dünyanın birçok yerinde mazlumlara yapılmaktadır. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Suriye’de Bayırbucak Türkmenleri ülkemizle olan yakın akrabalık ilişkileri sebebiyle yok edilmek isteniyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Onlara olan desteğimiz sonsuza kadar devam edecektir. Bunu Esat ve bütün dünya böyle bilsin. Etrafımızda yaşanan bu olaylar, bağımsızlığın önemini bir kez daha göstermiştir. Bağımsızlık ekmek ve su gibi zaruri bir ihtiyaçtır” diye konuştu.

Etkinlik, İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından yaptırılan duanın ardından Fatih Parkı’nda vatandaşlara çay ve simit ikramı ile sona erdi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.