Polat: “Beni en çok bu afiş üzdü”

Başkanlık döneminde kendisini “en çok üzen olay” olarak gösterdiği korsan afişin içeriği hakkında bilgi veren Polat, “giderayak birileri bazı şeyler yapıyor” dedi…

Polat: “Beni en çok bu afiş üzdü”

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, dün Bayburt sokaklarında kimin astığı bilinmeyen ve duvarları süsleyen, ardından da fark edilince toplanan sürpriz korsan afiş hakkında açıklama yaptı. 

Başkanlık döneminde kendisini “en çok üzen olay” olarak gösterdiği korsan afişin içeriği hakkında bilgi veren Polat, “giderayak birileri bazı şeyler yapıyor” dedi…

Afişin, herhangi bir partinin karalama kampanyası olmadığının altına çizen Polat, yaşanan olaya dini açıdan baktığını ve “şükürlük” bir durum aradığını söyledi… Polat, “Ben kimsenin hakkını alıp da onlara vermedim. Onların hakkını da başkalarına karşı savundum.“ dedi.

Polat, sürpriz afiş hakkında şu bilgileri verdi:

“Her olayda bir şükürlük durum vardır. Özellikle bu afişlerle alakalı, şükür bunun neresinde diye kendi kendime sordum. Sonra afişleri asanın kim olduğunu buldum. Bir defa bunu Bayburt’ta hiç bir siyasi parti yapmadı. Bu resmen bir hakaret. Dün moral olarak hayatımın en bozuk anını yaşadım, ben bunu nasıl hak ettim diye? Şahıs ortaya çıktıktan sonra şükür ettim. Dedim ki ‘kendisine haksızlık ettiğim birisi bunu yapmadı’. Haklı olduğu için biri yapmadı bunu bana. Tam tersine çok yakınımda olan, kendisini başkalarına karşı çok savunduğum iki kişiden biri, en son da benden haksızlık istediği ve haksız isteğine razı olmadığım için bu durum ortaya çıktı. Şimdi şükür ediyorum ki onu kayırıp da Bayburt’a haksızlık etmedim. Onun istediğini yapsaydım bugün veya yarın mahşerde onun hesabını verecektim.”

Peki; olay neydi? Yani, afişin içeriği neye işaret ediyor, hangi konuda Başkanı suçluyordu?



Başkan Polat, bu konuya da açıklık getirdi:

“Taş köprünün hemen başında bir büfe var. Bu afişin sahibi, o büfenin işletmecisidir. Bana 3 ay önce geldi ve elindeki projeyi gösterdi. ‘Çoruh tarafına balkon uzatmak istiyorum’ dedi. ‘Merdivenle çıkıp teras yapmak istiyorum’ dedi. Kendisine metrekaresini santim geçmeyecek kadar yapabileceğini söyledim. Bunun ötesinde bir iznin toplumun hakkına riayetsizlik olacağını söyledim. Bu isteğini reddettiğim için bunlar oldu. Bayburt’un ve şehrin hakkını yedirmedim. Eğer ben Bayburt’un hakkını yedirseydim bu afişler ortaya çıkmayacaktı. Afişte, amcaoğluna son kıyağımı yaptığım söyleniyor ve milletvekili olursam daha çok yapacağım ifade ediliyor! Benim milletvekili olmak gibi bir düşüncem ve beklentim yok. "

Türk Dünyası Parkı’nın içinde bulunan “büfe” ile ilgili de açıklama yapan Başkan Polat, şunları söyledi:

“Yenişehir parkını restore ettik.  Geçen sene havuz yaptık, zeminlerini döşedik. Orada bir işletmeci var mıydı? Vardı. Peki, ben o işletmeciye kıyak mı çekmiş oldum? Yok. Oraya gelen insanlar Bayburtlu insanlar. Ne yaptıysak Bayburt için yaptık. Şu an yine bir işletmecinin elinde olan Şehit Osman kır kahvesini yeniliyoruz. Orayı işleten işletmeciye kıyak mı çekiyorum? Bayburt’a hizmet ediyorum.”

Polat, sözlerini; “5 yıldır kimseye ayrım yapmadım. Kimseye haksızlık yaptığımı düşünmüyorum" diyerek sonlandırdı.


Anahtar Kelimeler:
Bayburt BelediyesiAli Polat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal Büyükdağ 10 yıl önce

Ödediklerin geç adama göre muamele sen çok iyibilirsin peşkeş çekmeleri merekler yandı.....sana kalmadı koçoğluna üç katda altıkat atdı bizdende şunu .....ver

Avatar
Samet 10 yıl önce

Helal olsun sayın başkanım Allah senden razı olsun

Avatar
Kaan 10 yıl önce

Demiş başkan tabi helvalılara yaptığın kıyakları unuttun başkan 3 yıl yattın son 2 yıl kalktın 2 tane kaldırım yaptın mahalle aralarındaki yolları bakmadın peşkeş cektin millette kendine ait aracın yok ama belediyenın aracı ile iyi gezdın düğünlere bayramlara pikniklere iyi gittin sana tek bir lafım var başkan sana verdiğim oylar haram olsun evet yine akp vericem ama biz sizlere değil biz Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'a vericez oylarımıızı inş bu yorumu paylaşırsınız

Avatar
Büfe 10 yıl önce

Bu afişi asanı siz bulmadınız bizzat kendisi İL BAŞKANI Sn. Hakan KOBAL BEYFENDİYE gidip afişi asanın kendisi olduğunu söylemiştir.. Ve siz ancak Hakan beyin sizi telefonla araması sonucu bunun kim olduğunu öğrenebildiniz.. Yoksa bunu yapan kişi saklanacak olsa sizin bulabileceğiniz kadar acemi icraat yapmaz.. vs. vs. vs.

Avatar
ozan 10 yıl önce

Gidiyorsun Sn Polat Yapığın Haksızlıklar Hep Gözümüzün Önünde Olacak.

Avatar
BİR Bayburtlu 10 yıl önce

Sayın Başkanım şehir parkını düzelttim diyorsunuz o işletmeciye kıyakmı yaptım diyiyorsunuz peki o şehir parkının işletmecisinin kim olduğunu benden daha iyi biliyorsunuz belki bilmeyenler vardır söyleyeyimde vatandaşda öğrensin bari, şehir parkının işletmecisi eski akp yötetiminde olan köksal bey şimdi ona kıyak yapmadınız değilmi gelelim türk dünyası parkına oranın işletmeside dürümcü ve çay ocağını işleten yine akp nin eski ve şu anda da hakan kobalın yanında dolaşan genel sekreterliğini yapan emre kiki bunada kıyak geçmediniz değilmi yapılan yerlere bakıyorumda akp lilerden başkasınıda göremiyorum şimdi bu kıyak değilde acaba ne oluyor siz değerli bayburtlu halkımıza sunuyorum saygılarımla

Avatar
Eskişehir 10 yıl önce

Sn Başkan çoruhun üzerini o işletmeciye kullandırmayarak bütün Bayburt'un hakkını yediniz evet Bayburt'a böyle bi mekan çok yakışrdı. Bayburtlu olmak çoruhun sadece akarkenmi seyretmk oluyor ndn yatırımcılara engel oluyorsunuzki güzel bir yaratıcı fikre ndn engel oluyorsunuzki?

Avatar
Bayburt'um 10 yıl önce

Yaptiginiz konusma cok celiskili ve supheli sn baskan ! Bu afisi yapan sahis butun bayburt'un sesi ve tercumani olmustur. Bence siz haktan hukuktan bahsetmeyin.Sadece parklari duzenlemeden bahsediyorsunuz peki yollar?!!!