Bayburt ve Kayseri’deki otobüs kazalarının nedeni açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Bayburt ve Kayseri’de peş peşe meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği, 42 kişinin de yaralandığı otobüs kazalarına ilişkin tespitini açıkladı...

Bayburt ve Kayseri’deki otobüs kazalarının nedeni açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Bayburt ve Kayseri’de peş peşe meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği, 42 kişinin de yaralandığı otobüs kazalarına ilişkin tespitini açıkladı. 

Otobüs kazaları kayıtlara aşırı hız olarak geçti. Kazaların, Karayolu Trafik Kanunu’na göre; 'Araçların hızını, yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak ve taşıt kullanma süreleri dışında araç kullanmak' maddelerinin ihlal edilmesinden kaynaklandığı belirtildi. 

Türkiye, geçtiğimiz günlerde Bayburt ve Kayseri’de yaşanan otobüs kazalarıyla sarsıldı. 

İstanbul'dan Muş'a gitmek üzere yola çıkan yolcu otobüsü, Kayseri'nin Olukkaya Mevkii'nde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu devrildi. Ertuğrul K. yönetimindeki 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsü şarampole uçtu. Kazada, 21 kişi öldü, 29 kişi yaralandı. 

Öte yandan, Ali S. idaresindeki 34 UNS 04 plakalı otobüs, Bayburt il merkezine 5 kilometre kala Vedat K. yönetimindeki iş makinesi ile karşı karşıya geldi. Şoförün çarpmamak için manevra yaptığı sırada otobüs bir anda devrildi. 45 yolcunun bulunduğu otobüste 3 kişi hayatını kaybederken 12 kişi yaralandı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü kazaların nedeniyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kazaların, 34 DG 5950 ve 34 UNS 04 plakalı otobüslerin şoförlerinin Karayolu Trafik Kanunu’na göre, ‘Araçların hızını, yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak ve taşıt kullanma süreleri dışında araç kullanmak’ maddelerini ihlal etmesinden dolayı meydana geldiği belirtildi. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Önder Keleş 10 yıl önce

Dün yol iş sendikası başkanı Hasan Hatipoğlu bir açıklama yaparak bu kazaların yaşanmasındaki en önemli hatanın son yıllarda yapılan kalitesiz yollar olduğunu, karayollarının yapılacak yolları ihale ile taşeron firmaya vermesi sonucu kalitesiz standart dışı yapılan yoldan kaynaklandığını açıkladı, bu açıklama dikkate alınmalı.