Sakatlığına rağmen olimpiyatın en güçlü adayı

7-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek olan 22. Kış Olimpiyatları’na Türkiye'yi temsilen katılacak tek kayakçı olması beklenen Emre Şimşek, sakatlığına rağmen milli takımın en güçlü olimpiyat adayı.

Sakatlığına rağmen olimpiyatın en güçlü adayı
Bayburt Postası - Türk Kayak Milli Takımı’nın gözdesi Emre Şimşek, sakatlandı. Rusya’nın Soçi şehrinde yapılacak olan 2014 Kış Olimpiyatları öncesi hazırlıklarını sürdüren milli sporcunun Avusturya kampında talihsiz bir şekilde sakatlandığı öğrenildi.

7-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek olan 22. Kış Olimpiyatları’na Türkiye'yi temsilen katılacak tek kayakçı olması beklenen Emre Şimşek, Bayburt Postası’na yaptığı açıklamada, olimpiyat öncesi ciddi bir sakatlık yaşadığını söyledi. Avusturya kampında yaşadığı sakatlık sonrası yapılan muayenede menisküs yırtılması tespit edilen ve ameliyat olması gereken milli sporcu, olimpiyatlara katılabilmek için şu aşamada ameliyatı ertelediğini söyledi. Şimşek, “Normalde ameliyat olmam gerekiyor ancak ameliyat olursam 6 ay gibi bir süre spor yapamayacağım. O yüzden bacağımı güçlendirerek yarışmalara katılmayı deneyeceğim” dedi.

Soçi Kış Olimpiyatları için Türk Milli takımının en güçlü adayı olan Şimşek, olimpiyatlara doğrudan katılabilmek için uluslararası 2 yarışa daha katılmak zorunda olduğunu belirtti.  Uluslararası yarışlardaki performansıyla Türkiye’deki rakiplerinin önünde olmasına rağmen doğrudan katılabilmesinin 2 yarış sonunda alacağı puanlara bağlı olduğunu söyleyen Şimşek, “Olimpiyatlara doğrudan katılım için bir branşta 5 yarış ortalamasında ilk 500'e girmen gerekiyor. Bu kural bu olimpiyatlar için çıktı, normalde iki yarış ortalamasıyla katılabiliyordun ve benim de iki yarış ortalamasındaki sıralamam yeterli değil. Bir yarış daha bitirirsem, olimpiyatlara katılmak için aday adayı olacağım. Ancak 2 yarış sonucunda 30 puan alırsam olimpiyatlara doğrudan kendi hakkımla katılım sağlayabileceğim. Yoksa ülke kontenjanından bir kişi gidecek. O da sanırım 20 Ocak’ta federasyon tarafından seçilerek belli olacak” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en iyisi o!

Bayburtlu kayakçı, gururumuz Emre Şimşek, son yılların pistlere damgasını vuran ismi oldu. 2010, 2011 ve 2012 yıllarında yapılan yarışlarda Türkiye Şampiyonluğu’na adeta ambargo koyan Emre Şimşek, 2013 yılının da en iyisi olmuştu.

Geçtiğimiz yıl Erzurum’da gerçekleşen büyük slalom ve slalom yarışlarında Büyük Erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak, kombinede de şampiyonluğa bir kere daha adını yazdırmıştı.

Erzurum adına yarışıyor

Bayburt kayağının son yıllarda yetiştirdiği birkaç sporcu arasında yer alan ve başarılarıyla adeta Bayburt’un yüz akı olan milli sporcu, imkânsızlıklar nedeniyle Bayburt adına yarışamıyor. Bayburt adına yarışabilmesi için sürekli gündeme gelen Şimşek, Erzurum Kayak Kulübü adına şampiyonalara katılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.