Kop Kayak Merkezi'nin önündeki engel ne?

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, “Kop Kayak Merkezi’ndeki bana göre en büyük sorun çok başlılık” dedi.

Kop Kayak Merkezi'nin önündeki engel ne?
Bayburt Postası - Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, “Kop Kayak Merkezi’ndeki bana göre en büyük sorun çok başlılık” dedi.

Kop Dağı Kayak ve Kış Sporları Merkezi’nin yer aldığı alanın tek bir elde toplanılması gerektiğini söyleyen Karakaşoğlu, “Otel Özel İdare’nin, arazinin bir kısmı köylü vatandaşın, bir kısmı da Özel İdare’nin, teleski ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün. Bunları tek elde toplamakta fayda var” çağrısında bulundu. 

Kop’ta uzun yıllar atıl bir durumda bekledikten sonra özel sektör tarafından kiralanan otelin amacına uygun bir şekilde tam anlamıyla faaliyete geçmesi için kayak pistindeki teleskinin de verilmesi gerektiğini söyleyen Karakaşoğlu, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nden izin alındığı takdirde teleskiyi otel işletmecisine kiraya vermeyi düşündüklerini söyledi.

Karakaşoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Kop Kayak Merkezi bir turizm merkezi olmayı hak eden bir yer. Kop Kayak merkezindeki bana göre en büyük sorun çok başlılık. Otel Özel İdare’nin, arazinin bir kısmı köylü vatandaşın, bir kısmı da Özel İdare’nin, teleski ise Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün. Bunları tek elde toplamakta fayda var diye düşünüyorum.

Özel İdare oteli kiraya veriyor, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nden izin alabilirsek, biz de teleskiyi aynı işletmeciye kiraya vermeyi düşünüyoruz.  Böylelikle hafta içi ve hafta sonu sürekli açık kalması için ve oranın cazibe merkezi olabilmesi için bu şart. Çünkü biz sadece hafta sonu açabiliyorduk. Böyle olunca da talep olmuyordu.

Önümüzdeki yıl daha iyi şeyler olacağını düşünüyorum.  Orayı alan müteşebbis güzel bir yatırımla cazibe merkezi haline getirebilir. Güzel bir pist var. Gerçekten önemli bir değer. İnşallah bunu gerçekleştirirler. Bu gerçekleşirse de Bayburt’un Baksı Müzesi ile birlikte dünyayı açılan ikinci penceresi olur.“




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gürsel Karapınar 10 yıl önce

Bu sayfalarda KOP DAĞI kayak tesisleri için çok şeyler yazdık.Tekrara gerek yok bakabilirsiniz..Şikayet,mazeret, havanda su dövme on yıldır bunları dinliyoruz..Şimdide çok başlılık varmış, lütfen sayın müdürüm , siz ne için varsın sorunların çözümü için muhatap sizsiniz, valimiz,belediyemiz ,üniversitemiz, diğer kurumlar hepiniz bir aradasınız, bu kayak tesislerinin Bayburt ekonomisine, turizmine katkısını bir düşünün,vatandaşla sanki dalga geçiyorsunuz....Saygılarımla...