Kayserispor, Gençosman’da yine hüsranı gördü

Gençosman’a üçüncü kez konuk olan Kayserispor, yine puansız dönüyor.

Kayserispor, Gençosman’da yine hüsranı gördü
Bayburt Postası - Türkiye Kupası E Grubu’nda 4. hafta Gençosman’a konuk olan Kayserispor, yine puansız dönüyor. Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, Kayserispor’u net bir skorla geçti.

Hem ligde hem de kupada lider durumda bulunan Kayserispor, Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor karşısında hüsranı gördü. Temsilcimizin PTT 1. Lig’in güçlü takımına karşı aldığı bu galibiyeti ulusal basında yer bulurken, Kayserispor'un daha önce 2 defa konuk olduğu Gençosman’dan bir kez daha mağlup olarak dönüşü ise 26 yıl önce aynı statta oynanan karşılaşmayı hatırlattı. 

Bayburtspor, 2 kez yendiği rakibini şampiyonluktan etmişti

Bayburt’un profesyonel lig şampiyonluğu bulunan tek takımı Bayburtspor da, Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor gibi rakibini eli boş göndermişti. 1986-1987 sezonunda yeni adıyla PTT 1. Lig’de Adana Demirspor’la şampiyonluk mücadelesi veren Kayserispor’u evinde 2-0’la geçerek şampiyonluk mücadelesine nokta koyan Bayburtspor, 1987-1988 sezonunda da yine evinde rakibini 1-0 mağlup etmişti. 

Bayburtspor’un ardından 26 yıl sonra bu defa Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un karşısına çıkan sarı kırmızılılar Gençosman’dan yine unutulmaz bir mağlubiyetle ayrıldı. Türkiye Kupası E Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz evinde ağırladığı rakibini 4 dakika içinde bulduğu 3 golle mağlup etmeyi başardı.

Bedelini PTT 1. Lig ile ödedi!

Öte yandan Kayserispor, Bayburtspor taraftarının çok yakından tanıdığı bir takım. Bayburtspor'un Kayserispor'u şampiyonluktan ettiği 1986-1987 sezonunda PTT 1. Lig’den düşmesine sebep olan Kayserispor – Şekerspor karşılaşması hafızalardaki yerini koruyor. Bayburtspor’un küme düştükten sonra şike yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye taşınan ve yılan hikayesine dönen bu maçın yankıları spor basınının o sezon en çok konuşulan konuları arasındaydı.

Uzun süren bir sürecin ardından mahkeme kararıyla bir sonraki sezonun başlamasına çok az bir süre kala ligde kalan Bayburtspor, geç açıklanan TFF kararı nedeniyle yeni sezon hazırlıklarını henüz tamamlayamamış ve hazırlıksız başladığı PTT 1. Lig’den bir sonraki sezon bir kez daha düşmek zorunda kalmıştı.  

İşte 1986-1987 sezonunda Türk spor kamuoyunun gündemine oturan ve Bayburtlu sporseverlerin de unutamadığı o sürecin hikayesi için tıklayınız...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.