Boksörler nazara geldi

Bayburt takımı açısından talihsizliklerin yaşandığı turnuvada, 6 boksörümüzden 3’ü bronz madalya kazandı.

Boksörler nazara geldi
Bayburt Postası - Karabük’te yapılan Türkiye Büyük Erkekler Boks Şampiyonası sona erdi. Bayburt takımı açısından talihsizliklerin yaşandığı turnuvada, 6 boksörümüzden 3’ü bronz madalya kazandı. 19-24 Kasım tarihlerinde Bayburt’ta yapılan Türkiye Büyük Erkekler 3. Grup Boks Şampiyonası sonucunda Karabük’teki şampiyonaya katılmaya hak kazanan ve turnuvanın en iddialı sporcuları arasında yer alan 6 boksörden 49 kiloda Fatih Dumlupınar, 52 kiloda Barış Bostancı ve 91 kiloda Hamza Karakulaklı’nın üçüncü oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü adına ringe çıkan Bayburtlu boksörler Önder Şipal, Onur Şipal ve Murat Serkan Temur ise ikinci olarak gümüş madalya kazandı. 

Talihsizlikler damga vurdu

Karabük Kapalı Spor Salonu'nda yapılan ve 34 ilden 135 sporcunun katıldığı turnuvaya 6 siklette şampiyonluk hedefiyle katılan Bayburt Boks takımı turnuva boyunca sakatlıklarla da mücadele etmek zorunda kaldı. Bayburt Boks takımının en önemli şampiyon adaylarından Sefa Karadeniz’in, kayarak düştüğü ringde ayağa kalkarken rakip sporcunun diz darbesiyle sakatlandı. Milli sporcu, istem dışı yaşanan çarpmanın ardından maçtan çekilmek zorunda kaldı. Yapılan itirazlar sonucu maçın tekrarlanması kararı alınsa da sağlık durumu yetersiz olan Sefa Karadeniz turnuvadan çekildi.

Öte yandan Türkiye boks tarihine isimlerini altın harflerle yazdıran ve Fenerbahçe adına ringe çıkan Önder ve Onur Şipal kardeşler de yine sakatlanmalar sonucu final maçlarına çıkamadı. 75 kiloda Önder Şipal kazandığı yarı final maçında elinin çatlaması sonucu, 69 kiloda Onur Şipal ise yine yendiği yarı final maçında kaşının açılması sonucu final müsabakasına çıkamadı. Şipal kardeşler turnuvadan gümüş madalyalarla ayrıldı. Fenerbahçe adına ringe çıkan Bayburtlu diğer bir boksör Murat Serkan Temur ise, Avrupa Şampiyonu boksör Selçuk Eker'i elediği şampiyonanın final maçında Kocaeli'li sporcu Mehmet Topçakan'a sürpriz bir şekilde sayı ile mağlup oldu.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu ile çok sayıda izleyicinin takip ettiği turnuva hakkında bir değerlendirmede bulunan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 2016 yılının olimpiyat adaylarını buradan çıkaracaklarını belirterek, "Kaskın çıkarılması seyir zevkini arttırdı. Bunu bu sene ilk defa burada hayata geçirdik. Dünya Boks Federasyonu'nun aldığı bir karardı ve olumlu bir karar oldu. Sporcularımız ilk defa kasksız mücadele ettiğinden fazla bir sıkıntı yaşanmadı. Ufak tefek yaralanmalar oldu" dedi.

Şampiyonanın sonunda Özgeç tarafından Vali Küçük'e, şampiyonaya olan katkılarından dolayı boks eldiveni ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.