B.G.İ.Ö.İ.G. Spor 'bu alanda' rakip tanımıyor!

Tüm profesyonel liglerin en uzun futbol takımı adına sahip olan Bayburt Group İl Özel İdare Gençlik ve Spor, bu alanda rakip tanımıyor!

B.G.İ.Ö.İ.G. Spor 'bu alanda' rakip tanımıyor!
YORUM HABER - Spor Toto 3. Lig temsilcimiz Bayburt Group İl Özel İdare Gençlik ve Spor kulübü, ismiyle dikkat çekiyor. Tüm profesyonel liglerin en uzun futbol takımı adına sahip olan temsilcimiz, bu alanda rakip tanımıyor!

2013-2014 sezonunda 155 takımın mücadele ettiği BAL Ligi’ni şampiyonlukla tamamlayan sarı lacivertliler, Bayburt’un 12 yıl sonra profesyonel lige yükselen ilk takımı olma başarısını gösterirken, önümüzdeki sezon mücadele edeceği 3. Lig dahil profesyonel liglerin de en uzun ismine sahip takımı oldu!

2012-2013 sezonunda mücadele ettiği Bayburt Amatör Ligi’ni şampiyonlukla tamamladıktan sonra BAL Ligi yükselme maçında Bayburt Belediyespor’u mağlup eden Bayburt İl Özel İdarespor, isim değişikliğine gitmişti.

2 yıl üst üste mücadele ettiği BAL Ligi’nde Bayburt İl Özel İdare Gençlik ve Spor adını alan temsilcimiz, daha sonra Bayburt Group A.Ş. ile kapsamlı bir sponsorluk anlaşması yaparak, Bayburt Group İl Özel İdare Gençlik ve Spor adını almıştı. Tarihinde ilk defa katıldığı BAL Ligi’ne şampiyon olan ve yine tarihinde ilk defa 3. Lig’e yükselmeyi başaran sarı lacivertli temsilcimiz, yaptığı transferlerle ve örneğine az rastlanan taraftar desteğiyle olduğu kadar ismiyle de konuşuluyor.

Taraftarlar arasında tartışma konusu

Süper Toto Süper Lig, PTT 1. Lig, Süper Toto 2. Lig, Süper Toto 3. Lig ve A2 Ligi de dahil tüm liglerde mücadele eden futbol takımları arasında da en uzun isme sahip olan Bayburt Group İl Özel İdare Gençlik ve Spor kulübünün adı, 2 yıldır tartışma konusu. Uzun yıllar sonra Gençosman Stadyumu’nda kent insanına futbol heyecanı yaşatan ve 12 yıllık profesyonel lig hasretini bitiren Bayburt Group İl Özel İdare Gençlik ve Spor kulübüne destek veren taraftarlar tarafından konu daha önce gündeme getirilmişti. Yeni ve kısa isim ile birlikte sembolik bir lakap bulunması halinde takım adına slogan ve takıma özgü tezahürat üretmenin daha kolay olacağını dile getiren taraftarlar, gazetemizi arayarak, takımın adı ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını belirtirken, sosyal medyada da benzer yorumlar yapılmıştı.

Bayburt tarihinde 28 yıldır tekrarlanamayan başarının tek sahibi ve Bayburt’u profesyonel liglerde PTT 1. Lig olmak üzere en üst düzeyde temsil eden tek takım Bayburtspor’un adıyla nitelendirilen Bayburt Group İl Özel İdare Gençlik ve Spor için taraftarlardan öneri gelmeye devam ediyor. Bayburtspor’un bir marka olduğunu ve takımın renkleriyle birlikte isminin de resmiyette Bayburtspor olarak değişmesinin faydalı olacağını dile getiren taraftarlar, bu durumun destek ve heyecan açısından daha etkili bir atmosferin oluşmasına katkıda bulunacağına dikkat çektiler.  

Öte yandan takımın adının bazı basın yayın organları tarafından Bayburtspor olarak nitelendirilmesi de dikkat çeken bir başka konu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt 10 yıl önce

Parayı veren ısmınıde koyacaktır.Buda Turkıyenın heryerınde boyledır.Ismı ne olursa olsuın basında Bayburt Group olması en dogal hakları.Ismı ne olursa olsun bız zaten bayburtspor dıyoruz cokda sıkıntı degıl

Avatar
bayburt2 @bayburt 10 yıl önce

eleyse BAYBURT GRUP BAYBURTSPOR olsun, hatta BAYBURT GRUP olsun