Bayburt Cirit Takımı Zile’yi ayağa kaldırdı

Tokat'ın Zile ilçesinde  Asırlık Zile Panayırı ve Ticaret Fuarı etkinlikleri kapsamında organize edilen ve Bayburt Atlı Spor Kulübü Cirit takımının katıldığı cirit müsabakaları ilgiyle izlendi. Mehteran eşliğinde Zile'de şehir turu yapan cirit kortejinde atların mehterin ritmine göre adımlarını atması ve halkı selamlamaları alkışlarla karşılandı. Bayburt Atlı Spor Kulübü ve Erzurum Ortadüzü Atlı Spor Kulübü Cirit takımlarının katıldığı cirit gösterilerini Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Zile Kaymakamı Mehmet Eriş, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş izledi.

Bayburt Cirit Takımı Zile’yi ayağa kaldırdı

Cirit korteji vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendiTokat'ın Zile ilçesinde  Asırlık Zile Panayırı ve Ticaret Fuarı etkinlikleri kapsamında organize edilen ve Bayburt Atlı Spor Kulübü Cirit takımının katıldığı cirit müsabakaları ilgiyle izlendi. Mehteran eşliğinde Zile'de şehir turu yapan cirit kortejinde atların mehterin ritmine göre adımlarını atması ve halkı selamlamaları alkışlarla karşılandı. Bayburt Atlı Spor Kulübü ve Erzurum Ortadüzü Atlı Spor Kulübü Cirit takımlarının katıldığı cirit gösterilerini Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Zile Kaymakamı Mehmet Eriş, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş izledi.

Yunus Emre Meydanı'nı dolduran vatandaşların yanı sıra çevredeki apartmanların balkonları cirit meraklıları tarafından dolduruldu. Açılış konuşmasını yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Ata sporumuz milli kültürümüz cirit oyununu Zile'ye getirmenin gururunu yaşıyorum. Bu kalabalıkta gösteriyor ki hemşerilerimiz cirit gösterileriyle ilgili. Bundan sonra da milli duygularımızı şaha kaldıracak etkinlikler yapacağız." dedi.

Burası Zile... Bu tarihi kalabalık ise geleneksel sporumuz cirite olan ilgi ve saygının göstergesi... Coşkunun baş mimarlarından biride Bayburtlu ciritçiler...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.