Hacivat ve Karagöz çocuklarla buluştu

Geleneksel Türk gölge oyunu Karagöz ve Hacivat Bayburt’ta sahnelendi. Bayburt Belediyesi Tiyatro Ekibi yeni bir oyunla çocukların karşısına çıktı.

Hacivat ve Karagöz çocuklarla buluştu

Bayburt Postası - Geleneksel Türk gölge oyunu Karagöz ve Hacivat Bayburt’ta sahnelendi. Bayburt Belediyesi Tiyatro Ekibi yeni bir oyunla çocukların karşısına çıktı. Daha önce “Mızmız Palyaço”, “Keloğlan ve Sihirli Değneği” ve “Nasreddin Hoca ve Oğlu” adlı çocuk oyunlarıyla sahne alan tiyatro ekibi bu kez  bir gölge oyunu olan Karagöz ve Hacivat’la çocuklarla buluştu. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde 5 seans üzerinden sahne alan oyunu izlemeye gelen yaklaşık 2 bin çocuk gün boyunca eğlendi.

Bugüne kadar Türk kültürünü tanıtıcı eserler ortaya koyan Bayburt Belediyesi Tiyatro Ekibi, oyunlarda güldürüp eğlendirmenin yanı sıra çocuklara sordukları sorularla da eğitim ve öğretime önem vererek, tiyatronun asıl amacına da hizmet ediyorlar.

Hafta sonu Pazar günü 5 seans üzerinden ücretsiz olarak çocuklarla buluşan oyunun yönetmenliğini Tiyatro Eğitmeni Bülent Erdaş yaparken, Hacivat tiplemesini Ufuk Kalekahyası, Karagözü ise Rüstem Altun canlandırdı. Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, oyun sonrası çocuklara Milli Eğitim Bakanlığı’nın 100 temel eserden seçilmiş hikâye kitaplarından dağıttı.

Programda bir konuşma yapan Başkan Polat, CNBC-e Business dergisi tarafından 81 ilin yaşam kalitesini içeren araştırma sonuçlarına değindi.

“Kültür ve sanatta Türkiye’de 8. sıradayız”

Başkan Polat, Türkiye’nin en yaşanabilir illeri arasında Bayburt’un 81 il içerisinde 31’inci sırada yer aldığını ifade ederek, “Yani yaşanabilirlik konumundan 50 Vilayeti geride bırakmışız. Burada dikkat çeken bir bildiri daha var. Bayburt kültür ve sanatta Türkiye’de 8’inci sırada yer alıyor. Çevremizdeki illere göre kültür ve sanatta daha öndeyiz. Bunu Belediyemiz, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları ile oldu” dedi.

“Büyük bir geçmişimiz var”

“Biz büyük bir milletiz. Büyük bir geçmişimiz var. Geçmişte çok büyük başarılar elde etmiş, imparatorluklar kurmuş büyük millet ve devletiz. Onun için değerlerimizi çok iyi tanımak zorundayız. Bazen ağlayarak bazen gülerek bazen eğlenerek kendi değerlerimizi sizlere anlatmaya tanıtmaya gayret ediyoruz” diyerek sözlerine devam eden Başkan Polat, “23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta diğer önemli günlerimizde Bayburt Belediyesi çok güzel programlar organize ediyor. Bunları yaparken de kendi değerlerimizi tanıtmaya gayret ediyoruz. Keloğlan’ımızı, Hacivat’ımızı, Karagöz’ümüzü, Nasrettin Hoca’mızı, Mevlana’mızı, Atatürk’ümüzü ve diğer değerlerimizi sizlere tanıtmaya gayret ediyoruz. Sizin geleceğe dair iyi yetişmeniz için elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Biz sizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, geleceğe o kadar ümitle bakarız” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.