Tek seansla kurtuldular

Önlenebilir ölüm sebeplerinden biri olarak kabul edilen ve halk dilinde pıhtı atması adıyla bilinen VTE riskine karşı başarılı bir tedavi programı uygulandı...

Tek seansla kurtuldular
Bayburt Postası - Bayburt Kamu Hastaneler Birliği, kısıtlı imkânlarına rağmen hayati önem taşıyan müdahalelere imza atıyor. Önlenebilir ölüm sebeplerinden biri olarak kabul edilen ve halk dilinde pıhtı atması adıyla bilinen VTE riskine karşı başarılı bir tedavi programı uygulandı. Hastanenin acil servisine bacakta ağrı şikâyetleri ile başvuran Cafer Demir ve Murteza Çorlu'da tespit edilen pıhtı atması riski önlendi.

Kalp Damar Cerrahı Dr. M. Aydın Kahraman tarafından uygulanan tedavi yöntemiyle, kan dolaşımı bozukluğu tespit edilen iki hastanın pıhtı atması riskinden de kurtulduğu bilgisini veren Bayburt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır, “Hastanemizde hayati önem taşıyan müdahalelerimiz devam ediyor. Kalp Damar Cerrahımız Op. Dr. M. Aydın Kahraman tarafından, Cafer Demir ve Murteza Çorlu, acil servisimize bacakta ağrı, şişlik, ısı artışı, kızarıklık şikâyetleri ile başvurmuşlardı. Bacakta dolaşım bozukluğu nedeniyle akciğerine pıhtı atma riski olan ve toplardamarlarında pıhtı tespit edilen hastalarımıza damar filtresi takılarak aynı seansta katater eşliğinde pıhtı eritici tedavi yapılarak bacaktaki dolaşım bozukluğu giderildi. Her iki hastamız için hayati önem taşıyan akciğere pıhtı atma riski ortadan kaldırıldı” dedi.

Ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada!

Pıhtı atması (VTE) dünyada ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada yer alıyor. Özellikle ameliyat sonrası koruyucu tedbirler alınmadığı takdirde, VTE’ye bağlı ölümler yüzde 10 gibi yüksek oranlara çıkıyor. Ameliyat sonrası uzun süreli hareketsizlik (immobilizasyon) ile ameliyat stresi ve travması, genetik yatkınlıkla da birleşince toplardamarlarda pıhtılaşma, bu pıhtının koparak akciğere ulaşması ardından burada damar tıkanmasına neden olması (akciğer embolisi) nedeniyle ölüm vakaları görülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.