Prof. Kahraman’a büyük onur

Bayburt Postası - Prof. Dr. Semra Kahraman başarıya doymuyor. Amerika’da düzenlenen American Society of Reproductive Medicine (ASRM) Kongresi’nde tüm oyları alan Prof. Kahraman, Dünya Preimplantasyon Genetik Tanı Cemiyeti Başkanı seçildi. Aynı kuruluşun yönetim kurulu ve kurucu üyesi olarak 2002 yılından beri görev yapan Prof. Kahraman Ekim ayında Amerika’da düzenlenen American Society of Reproductive Medicine (ASRM) Kongresi sırasında yapılan oylamada mevcut oyların tümünü alarak 2013 – 2015 dönemi başkanı seçildi.

Prof. Kahraman’a büyük onur

Prof. Kahraman Dünya Preimplantasyon Genetik Tanı Cemiyeti başkanlığını dünyada tüp bebeğin ilk uygulayıcısı olan ve 2010 yılında Nobel ödülü alan ünlü bilim adamı Prof. Robert Edwards’dan devralacak...Bayburt Postası - Prof. Dr. Semra Kahraman başarıya doymuyor. Amerika’da düzenlenen American Society of Reproductive Medicine (ASRM) Kongresi’nde tüm oyları alan Prof. Kahraman, Dünya Preimplantasyon Genetik Tanı Cemiyeti Başkanı seçildi. Aynı kuruluşun yönetim kurulu ve kurucu üyesi olarak 2002 yılından beri görev yapan Prof. Kahraman Ekim ayında Amerika’da düzenlenen American Society of Reproductive Medicine (ASRM) Kongresi sırasında yapılan oylamada mevcut oyların tümünü alarak 2013 – 2015 dönemi başkanı seçildi.

Amerikalı bilim adamları ve genetik uzmanları tarafından kurulmuş olan Dünya Preimplantasyon Genetik Tanı Cemiyeti'nin bir önceki başkanı 2010 yılında Nobel ödülüne layık görülen ve tüp bebeğin dünyadaki ilk uygulayıcısı Prof. Dr. Robert Edwards olmuştu.

Prof. Kahraman, Bayburt  Bilim Kültür ve Eğitim Derneği (BEKDER) tarafından 2010 Onur Ödülü'ne layık görülmüştü...Kurucu üyeler arasında Amerikalı profesörlerden Prof. Joe Leigh Simpson, Prof. Anver Kuliev, Prof. Yury Verlinsky, Prof. Jacques Cohen gibi değerli bilim adamlarının yer aldığı PGDIS bünyesinde tek Türk olan Prof. Dr. Semra Kahraman tıp dünyasında önemli bir misyona sahip kuruluşun başkanı seçilmesinin kendisi ve ülkemiz adına gurur verici olduğunu belirtti. Ayrıca 2013 yılında yapılacak olan Dünya Preimpantasyon Genetik Tanı Kongresi’nin İstanbul’da kendi başkanlığında düzenleneceğini bildirdi.

Yaşamı tehdit eden genetik hastalıkların henüz gebelik oluşmadan implantasyon öncesi dönemde tanımlanmasını sağlayan preimplantasyon genetik tanı yöntemleri ülkemizde ilk kez 1997 yılında Prof. Dr. Semra Kahraman ve ekibi tarafından uygulanmıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.