Ayvanın mucizeleri saymakla bitmiyor!

Uzmanlar, ayva yaprağının dahi birçok soruna iyi geldiğini belirtiyorlar.

Ayvanın mucizeleri saymakla bitmiyor!

Meyve tüketiminin birçok sağlık sorununu çözmeye yardımcı olduğunu bilmeyen yok. Ancak uzmanlar özellikle ayvanın bazı rahatsızlıkları çözmekte mucizevi etkisi olduğunu belirtiyorlar.

Çocuklarda sağlığı koruyan ayva, büyüme ve gelişimi hızlandırıyor. Ayva aynı zamanda kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisi için de öneriliyor. Her yaşta sinir sistemini güçlendiren bu meyve, mide ve bağırsakları zararlı mikroplardan koruyarak hazımsızlık sorununu gideriyor.

Grip ve nezleyi hızlı atlatmak istiyorsanız, ayva yine sizin mucizeniz olabilir. Eğer yemek istemiyorsanız suyu veya kompostosunu da tüketebilirsiniz.

Cilt ve tırnakların parlak görünmesini sağlayan ayva, ağız kokusunu önlüyor, ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırıyor. Uzmanlar, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kişileri kalp ve damar hastalıklarından koruduğunu, varisi önleyerek, varis tedavisinde yardımcı bir meyve olduğunu söylüyorlar.

Çiçeği, kabuğu ve yaprakları bile faydalı

Ayva çiçeği kaynatılıp içildiğinde annelerin sütünü arttırıyor, kalbi güçlendiriyor ve baş ağrısına iyi geliyor. Ayva kabuklarının kaynatılıp içilmesi, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırıyor.

Ağızdaki yaralar, boğazdaki şişlik ve ağrı için ayvanın kendisi ya da yapraklarının kaynatılıp suyu ile gargara yapılması mucize etkiler yapıyor. Dudak çatlamalarını önlemek ya da iyileştirmek içinde ayva çekirdeklerinin kaynatılıp dudakların bu suyla yıkanması öneriliyor.

Ayva yaprakları çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştiriyor ve uykusuzluğa iyi geliyor. Şeker içeriğinin düşük olması nedeniyle şeker hastaları tarafından da rahatlıkla tüketilebiliyor.

Anahtar Kelimeler:
AyvaMucizeHastalıkMeyve
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.