Ailelerin umudu oldu

Bayburt Postası - Yaptığı bilimsel çalışmalarla birçok yeniliğe imza atarak alanında öncü olan Prof. Dr. Semra Kahraman, başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Daha önce mikroenjeksiyon tekniğinin Türkiye’deki ayağını başlatarak, bir “suç” gibi görülen İnfertilite’nin; tedavi edilebilir “üreme güçlüğü” olarak algılanmasında rol oynayan Prof. Kahraman, sürekli gebelik kayıpları yaşayan, şiddetli kısırlık saptanan ve tüp bebek denemelerinde başarısızlık elde eden on binlerce aileye de umut kapısını aralamıştı.

Ailelerin umudu oldu

On binlerce ailenin umudu oldu...Bayburt Postası - Yaptığı bilimsel çalışmalarla birçok yeniliğe imza atarak alanında öncü olan Prof. Dr. Semra Kahraman, başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Daha önce mikroenjeksiyon tekniğinin Türkiye’deki ayağını başlatarak, bir “suç” gibi görülen İnfertilite’nin; tedavi edilebilir “üreme güçlüğü” olarak algılanmasında rol oynayan Prof. Kahraman, sürekli gebelik kayıpları yaşayan, şiddetli kısırlık saptanan ve tüp bebek denemelerinde başarısızlık elde eden on binlerce aileye de umut kapısını aralamıştı.

Memorial Hastanesi’nde yaptığı bilimsel çalışmaları kısa sürede uygulayarak adından söz ettiren Prof. Kahraman, başarı öykülerine her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.

1990’lı yıllardan itibaren başarılarına sürekli tanık olduğumuz Prof. Kahraman bugün artık tıp dünyasında “hayatları değiştiren” bir doktor olarak tanınıyor. Ve artık her yerde onun başarı öyküleri konuşuluyor.

İşte yazılı ve görsel basına da konu olan Prof. Dr. Semra Kahraman’ın başarı öykülerinden birkaç örnek:

13 yıl sonra ikiz bebekleri oldu 

37 yaşındaki Fatma Şeker ve eşi Abidin Şeker 13 yıl özlemini çektikleri bebeklerine kavuştular. 6 başarısız tüp bebek denemesinden sonra Elvi ve Ecrin adındaki ikizlerini kucaklarına alan çiftin mutluluğu gözlerinden okunuyor.

20 yıl önce bir iş kazası geçiren ve geçirdiği ameliyatlar sonucu çocuk sahibi olması zorlaşan Abidin Şeker ve eşi Fatma Şeker geçen 13 yıllık süre, 6 başarısız deneme sonrasında umutlarını tamamen kaybetmeye başlamışlardı. Geçirilen ameliyatlar sonucu anejakulasyon problemi olan Abidin bey ve eşi, Memorial Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Başkanı Semra Kahraman'ın ısrarları ile bir deneme daha yapmaya karar vererek özlemini duydukları mutluluğa kavuştular.

13 yıllık evli çift "Biz birbirimizi çok seviyorduk, kaçarak evlendik Elvi ve Ecrin bebekler mutluluğumuza mutluluk kattı" dedi. Memorial Hastanesi'nden aldıkları hizmetten memnuniyetlerini dile getiren Şeker çifti bu süreçte çok sıkıntı çektiklerini ve tüm sıkıntılarını Memorial'da unuttuklarını dile getirdi.

Şeker çifti 13 yıldır 6 ayrı tüp bebek denemesi yaptı. Ancak diğer hastanelerde duydukları yüzünden çocuk sahibi olma ümitlerini kaybettiler. Çünkü, Abidin Şeker'e geçirdiği ameliyatlar yüzünden çocuk sahibi olma ihtimalinin çok az olduğu söylendi. Çift tüm bunlardan sonra umudunu adeta kaybetti. Ancak "Memorial'da hiç bir şeyin imkansız olmadığını öğrendim" dedi.

Böğürcü çifti 10 yıl bekledi

Şengül ve Abdullah Böğürcü çifti ise 10 yıldır bekledikleri müjdeli haberi birçok farklı hastanelerde yaptıkları başarısız denemelerden sonra Memorial Şişli Hastanesi'nden Prof. Dr. Semra Kahraman ve Op. Dr. Nur Dokuzeylül’ün ağzından duydular.

2000 yılından beri çocuk yapmak istediklerini ancak bir türlü çocuk sahibi olamadıklarını belirten Böğürcü çifti 11. denemede başarıya ulaştılar.

Böğürcü çifti bebek sahibi olabilmek için birçok araştırma yaptı, alanında uzan pek çok hocaya başvurdu. Ancak çift, her gittikleri merkezde farklı bir uygulama ile karşılaştı ve mutlu haberi bir türlü alamadı. Şengül Böğürcü, bu süreçte yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:

"İlk başlarda bir sorunum olmadığı daha sonra çikolata kisti olduğunu söylediler. Daha sonra tüplerimin sorun oluşturabileceğini söylediler ve bağlanmasına karar verildi. Tüplerimin bağlanmasıyla tedavi olduğumu düşünerek denemelere devam ettik Sonuçta tüm bu çabaların bir de maddi boyutu var. Hem maddi hem manevi açıdan tüm gücümüzü kaybetmiştik Aldığım ilaçların da bana zarar vereceğini düşünüyordum. Eşim de ümidini tamamen kaybetmişti ve artık deneme yapmama kararı almıştık."

Şengül Böğürcü, çocuk sahibi olabilme umutlarını yitirdikleri ve tedaviden vazgeçtikleri anda Memorial Hastanesi'ne geldiklerini belirterek şunları söyledi:

"Hiç ümidi olmayan çiftlerin Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde çocuk sahibi olduklarını duyduk ve son kez denemek istedik Buraya geldiğimizde detaylı incelemeye alındık Yapılan ultrasonografide iki taraflı tüplerimizde ileri derece sıvı birikimi olduğu ve bunun başarısızlığı açıklayabilecek faktör olduğu bildirildi. Tüplerimizin daha önce bağlanması nedeniyle aşırı sıvı birikmiş olabileceği söylendi. Prof. Dr. Semra Kahraman tarafından yapılan ameliyatta karın içinin çok yapışık olduğu ve daha önceki operasyonda tüplerim yerine aslında rahmi tutan bağların bağlandığını öğrendim. İçi sıvı dolu olan tüplerden rahim içine doğru sıvı akması gebeliği engellediğinden önceki uygulamaların başarısız olduğu söylendi. Ameliyatta tüplerim iki taraflı alındı. Sonraki ilk uygulamamda gebe kaldım. Şimdi çok mutluyuz, başta Prof. Dr. Semra Kahraman olmak üzere Memorial Tüp Bebek Merkezi ekibine çok teşekkür ederiz.”

Kaynak: Memorial Hastanesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.