“AIDS'e karşı önlem al, pişman olma“

Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce "HIV/AIDS'e Karşı Önlem Al, Pişman Olma" konulu panel düzenledi. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panelde İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, Bayburt Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hulki Aşır, Uzman doktorlar Orhan Önal, Işıl Erdoğan, Yalçın Kırmızıoğlu ve konuşmacı olarak yer aldı...

“AIDS'e karşı önlem al, pişman olma“

Bayburt Postası - Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce "HIV/AIDS'e Karşı Önlem Al, Pişman Olma" konulu panel düzenledi. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panelde İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, Bayburt Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hulki Aşır, Uzman doktorlar Orhan Önal, Işıl Erdoğan, Yalçın Kırmızıoğlu ve konuşmacı olarak yer aldı.

Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan Bayburt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, sağlığın vücudun, bedenen, zihnen tam sağlam olmasıyla mümkün olacağını belirtti.

Hayatta hiçbir şeyin sağlıktan önemli olmadığını ifade eden Karaca, "Tıp ise sadece hastaları iyileştirmez. Hastalık gelmeden ve vücut hasta düşmeden insan sağlığının sürekliliği için gerekli önlemleri almasını, yaşamı sürdürebilir ve faydalı işleri yapmak için gereken önemin gösterilmesini insanlarımıza öğütler. Sağlıklı olmak ve kaliteli bir yaşam devam ettirebilmek için temizliğe önem verilmeli, sağlığı bozan işlerden uzak durulmalı, çevre temizliğini kendi evimizden başlayıp dünyaya yaymalı, sağlık öğütlerini mutlaka tutmalı ve aktif spor ve dengeli beslenmeye dikkat etmeliyiz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Bayburt il Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek başkanlığında gerçekleştirilen panelde, Bayburt Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hulki Aşır "HIV/AIDS epidemisi ve ekonomiye olan yükü", Uzman Dr. Orhan Önal "AIDS nedir, Dünya ve Türkiye'de HIV/AIDS", Uzman Dr. Işıl Erdoğan "HIV/AIDS epidemiyolojisi ve korunma", Uzman Dr. Yalçın Kırmızıoğlu "HIV/AIDS hastalığının sosyal boyutu", Uzman Dr. Nuray Cılız ise HIV/AIDS dışında cinsel yolla bulaşan diğer enfeksiyonlar konusunda sunum yaptı.

İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek ise Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğünün ilk kez düzenlediği panelin önem arz ettiğini kaydederek, "AIDS'ten korunmamız gerekiyor. Bu konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor. AIDS'li bir yakınımız varsa onunla olan ilişkilerimize de devam ederek onu dışlamamamız gerekiyor. En önemlisi de yaradılış felsefesine uygun olarak yaşarsak bu tür hastalıklara yakalanmayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Panel sonunda Vali Yardımcısı Karaca, katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Panele Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Selçuk Coşkun, Bayburt Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Durulmuş, Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Tahsin Demir, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ve protokol üyeleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.