40 aileye danışmanlık hizmeti

EDES kapsamında hayata geçirilen ‘Engelleri El Ele Aşalım’ projesinin faaliyetleri devam ediyor.

40 aileye danışmanlık hizmeti
Bayburt Postası - EDES kapsamında hayata geçirilen ‘Engelleri El Ele Aşalım’ projesinin faaliyetleri devam ediyor. Proje kapsamında ziyaret edilen 40 aileye aile danışmanlık hizmeti verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Engelli Destek (EDES) projesi kapsamında finanse edilen, Bayburt Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce uygulanmakta olan Engelleri El Ele Aşalım Projesi kapsamında engelli çocukların ailelerine yönelik aile danışmanlığı faaliyetleri devam ediyor.

Koordinatör Abdulcelil Kahveci proje kapsamında 40 aileye ziyaret planlandığını ifade ederek, randevu alınarak yapılan ziyaretlerde görevli öğretmenler tarafından bilgilendirme yapıldığını ve bilinçlendirme amaçlı hazırlanan kitapçıkların ailelere verildiğini söyledi. 

Kahveci, rehber öğretmenler Arif Altun, Hüseyin Saka ve Mehriban Akgün tarafından gerçekleştirilen aile ziyaretleri kapsamında ebeveynlere engelli hakları, özel eğitim, yönlendirme ve psikolojik danışmanlık hizmetleri verildiğini belirtti.

Engelleri El Ele Aşalım Projesi kapsamında Engelli çocukların ailelerine yönelik gerçekleştirilen aile danışmanlığı faaliyetini çok önemsediklerini belirten Kahveci, 40 adet olarak planlanan aile ziyaretlerinin sayısının talep ve ihtiyaca göre artırmayı düşündüklerini ifade ederek, projede emeği olan herkese teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.