CHP İl Başkanı Erel sordu: "Bayburt için ne yaptınız?"

CHP Bayburt İl Başkanı Necip Erel, ülke gündemi ve Bayburt yerel siyasetine dair açıklamalarda bulundu. 

CHP İl Başkanı Erel sordu: "Bayburt için ne yaptınız?"

Bayburt Postası - Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Necip Erel, “CHP olarak ülkemizin ümidiyiz. Bütün sorunları çözeriz. Bu ülkenin kaynaklarının var olduğunu biliyoruz. Yeter ki kaynakları verimli bir şekilde üretim ve istihdama ayıralım” dedi. 

CHP Bayburt İl Başkanı Necip Erel, ülke gündemi ve Bayburt yerel siyasetine dair açıklamalarda bulundu.  Erel, AK Parti’ye yüklendiği açıklamasında, “Yönetemiyorsunuz; 19 yıldır iktidarsınız ilimiz Bayburt için ne yaptınız? Bir tek üretim tesisi mi yaptınız, işsizliği çözmek için istihdam mı yarattınız, ilimizdeki göçü mü önlediniz, esnafımızın, çiftçimizin, emeklimizin, işsizimizin hangi sorununu çözdünüz, tarım kenti olan ilimizde bir marka yaratıp ihraç mı ettiniz, tarıma dayalı sanayi mi oluşturdunuz, Kaynakları israf etmekten başka ne yaptınız?” sorularını yöneltti.

Çoruh Nehri projesine harcanan kaynağı soran Erel, Bayburt adliyesine alınacak 2 temizlik işçisi için 1003 kişinin başvurduğunu belirterek, bu başvuruların ülkedeki işsizlik oranları en doğru şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

Erel açıklamasında, “Milyonlarca lirayı Çoruh nehrininin betonuna harcadınız, devasa kamu binaları yapmaktan başka hiç bir şey yapmadınız. Bayburt’u ulusal gelirden en düşük payı alan il haline getirdiniz. İhracatta adımız bile yok. İşsizliğin geldiği boyutu TÜİK rakamlarında değil gerçek hayatta görüyoruz. Bayburt Adliyesi’ne alınacak iki temizlik işçisi için 1003 müracaat olduğunu ulusal basında görüyoruz. Bu işsizlik oranlarını çok net ortaya koyuyor. Bayburt halkı yıllarca size oy verdi halkımızı yoksullaştırmaktan başka ne yaptınız, yoksulluğu yönetiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara gelmesi halinde verdiği vaadleri de sıralayan Erel, açıklmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz Ülkenin Umuduyuz . Bütün bu sorunları çözeriz.Bu ülkenin kaynaklarının var olduğunu biliyoruz. Yeter ki kaynakları verimli bir şekilde üretim ve istihdama ayıralım.  İktidarımızın ilk haftasında sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı aşağıda belirtilen maddeleri ivedilikle yaşama geçireceğiz.

1- Katar ordusuna peşkeş çekilen Sakarya'daki Tank-Palet Fabrikası'nı hemen geri alıp, şanlı ordumuza iade edeceğiz.
2- Esnafın pandemi döneminde bankalardan aldığı kredilerin faizlerini silerek, anaparayı ise makul ölçülerde taksite bağlayacağız.
3- Bir kararname ile esnafın kira stopaj vergisini kaldıracağız.
4- Çiftçilerin bankalardan veya tarım kredi kooperatiflerinden aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacak, anaparayı ise makul ölçülerde takside bağlayacağız.
5- KYK borçlarından ötürü başlatılan tüm hacizleri durduracak; borçların faizlerini silecek; borçlu iş sahibi olduğunda anaparayı makul taksitlere böleceğiz.
6- Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden 39 polis, 8 sivil toplam 47 şehidimiz için toplanan paraların tamamını faiziyle birlikte hak sahiplerine vereceğiz.
7- 15 Temmuz Şehit ve Gazileri için vatandaştan toplanan paraların tamamını, faizleri ile birlikte hak sahiplerine vereceğiz.
8- Hangi koşulda, bedeli ne olursa olsun; vatan topraklarına sahip çıkacak, Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağına geri götürerek, orada şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız.”

Anahtar Kelimeler:
Necip ErelBayburt Chp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
veli 3 yıl önce

BAYBURT'A CHP MİLLET VEKİLİ YAKIŞIR

Avatar
Nadim 3 yıl önce

Git işine bak karnımız tok boş laflara pkk hdp ile ittifak yapanlar ekonomi ile vurup kimseyi kandıramaz hadi başka kapıya

Avatar
ali 3 yıl önce

ya artık chp denen yalan partisi pkk hdp ip ortaklığının başka siyaseti kalmadı inanın boş siyaset yapıyorsunuz millet ekonomi olarak sıkıntı çeksede düzeleceğini bilir ama sizilerin çirkin ortaklığını unutmaz

Avatar
Ahmet 3 yıl önce

Tşler başkan iyi analiziniz için tşkler gercekler acıdır kutlarım

Avatar
Zarif 3 yıl önce

Başkan bey siz memleketimizin sorunlarını dile getirin demokrasinin gereğini yapın eninde sonunda haklılığınız ortaka çıkacaktır herşey Bayburt için...

Avatar
Fatih 3 yıl önce

30 oyumuz var sandık herşeyi gösterecek Allahın izniyle akepeyi tarihin sayfalarına göndereceğiz

Avatar
ORHAN 3 yıl önce

Oncelikle CHP yi elestiren HDP ile bag kuran kurtleri asagilayan Akpartililer.Bende eski akp li olarak en basindan beri kizdigim akparti hukumeti unuttunuzmu habur sınır kapisinda PKK lilari davulla zurnayla karsilamalari devlet resmen aciz bir sekilde PKK ile capulcularla anlasmaya girmisti dagdan inin işiniz aşiniz hazir diye.
PKK ne yapti yine devam vurmaya kirmaya.Hic degilse CHP akparti gibi kivirmiyor safı belli yeri belli.simdi ise akparti ve akpartililerden nefret ediyorum.Yillardir bayburtta insanlari koyun yerine koydular.2023 secimleri tokat gibi gelecek bekleyin...!!!

Avatar
Mehmet 3 yıl önce

Siz ne yaptınız sayın başkan bi kaldırım taşımı döşediniz camimi yaptınız mescid mi yaptınız