Ne köy eski, ne mizah yeni…

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Samsun’un bir köyünde konser verdi. Salıpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Samsun Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle düzenlenen ve Salıpazarı Avut İlk-Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Sanat Her Yerde’ adlı proje kapsamında Samsun’un Avut köyünde opera konseri verildi..

Ne köy eski, ne mizah yeni…

Bayburt Postası - Samsun Devlet Opera ve Balesi, Samsun’un bir köyünde konser verdi. Salıpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Samsun Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle düzenlenen ve Salıpazarı Avut İlk-Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Sanat Her Yerde’ adlı proje kapsamında Samsun’un Avut köyünde opera konseri verildi.

'Köyde Opera' adıyla sahnelenen özel gösteriyle köylü vatandaşlar ilk kez opera ile tanışırken, gösteri öncesi ilk defa opera izleyen vatandaşlara konser hakkında bilgilendirme yapıldı.

Konserde Karadeniz yöresinden eserleri seslendiren opera ekibi, Ali Baba-40 Haramiler ile Carmen operasından çeşitli eserlere de yer verdi. Konser sırasında Avut köyünde ikamet eden 78 yaşındaki Mustafa Orak, Koro Şefi Bertan Rona’nın davetiyle opera ekibini yönetti. Konserde alkış yağmuruna tutulan Mustafa Orak, bir süreliğine opera ekibini yönetirken, köylü vatandaşların beğenisini kazanan opera ekibinin gösterisi de ilgiyle takip edildi.

Öte yandan, Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından 'Köyde Opera’ adıyla düzenlenen konseri manşete taşıyan bir haber sitesi, haberi yine tahmin edileceği gibi aynı mizah anlayışıyla okuyucusuna duyurdu. “Samsun Samsun olalı böyle zulüm görmedi” şeklinde manşete taşınan haberde olduğu gibi daha önce de benzer bir haberi, Bayburt’ta yaşandığı bilinen fıkraya ait ifadeleri uyarlayarak sunan aynı haber sitesi, fıkranın da Samsun’da yaşandığını ileri sürmüştü.

İlgili haber: Ekşittiğimiz mizahtan kurtulduk!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.