En iyi haber dalında ikincilik Bayburt'un

Şehit Mustafa Cambaz anısına düzenlenen 30’ncu Yerel Medya Özendirme Yarışması ödül töreni Grand Ankara Otel'de gerçekleşti. Törene Bayburt Postası Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Okutmuş ve editör Murat Okutmuş birlikte katıldı.

En iyi haber dalında ikincilik Bayburt'un
Bayburt Postası - Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM) düzenlediği ve 63 ilden 629 eserin yarıştığı 30’ncu Yerel Medya Özendirme Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. İnternet haber dalında ‘Demire Söz Geçiren Ustalardan: Nahit Barın’ adlı haberi ile ikinciliği Bayburt’a kazandıran gazetemiz editörü H. Murat Okutmuş ödülünü Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay’ın elinden aldı.

Bu yıl Şehit Gazeteci Mustafa Cambaz'ın anısına düzenlenen yarışmanın ödül töreni Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca ve 33 ülkeden onlarca gazetecinin katılımıyla Grand Ankara Otel’de gerçekleşti.

Yıldırım: “Medyamız 15 Temmuz’da çok iyi bir sınav vermiştir”

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, yerel basının milletle iç içe olmasının önemine değinerek şunları söyledi: “Şehrimizde, ilçede, caddede, sokakta, her yerde siz varsınız. O yakınlık içerisinde toplumun gerçekleriyle bire bir temastasınız. Sizler yerelin ruhunu yansıtıyorsunuz. Siyasette yereli ihmal eden asla başarılı olamaz. Basında da bu böyledir. Mahallinde olanı ıskalayan bir basın, ideal bir basın olarak görülemez. Onun için yerel basına güveniyoruz. Fedakârca yaptığınız işleri takdir ediyoruz.”

Basın tarihine bakıldığında, yerel basının, Anadolu basınının özel bir öneminin her zaman olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Aslında Anadolu basını gazi basındır. İstiklal Harbi boyunca Anadolu'da çok büyük işler görmüştür, büyük hizmetler ifa etmiştir. O dönem milletimizin moral değerlerini yüksek tutmak için çok ciddi gayret göstermiştir.” diye konuştu.

Konuşmasında 15 Temmuz alçak darbe girişimi sırasında medyanın gücüne değinen Binali Yıldırım, şöyle devam etti: “O gecenin şüphesiz kahramanları var. Bu kahramanların başında kendisini bu ülkeye adamış dirayetli Cumhurbaşkanı, bayrağını, özgürlüğünü, ülkesini, milletini seven dirayetli bir hükümet var. O gecenin kaderini ve seyrini de değiştiren, medya. Medya o gün durumdan vazife çıkararak, hemen devreye girmiş ve alçak darbecilerin oyun planını bozmuştur. Yaptıkları işgal girişimi akamete uğramış ve milletimizin duyduğu haberlerle ümitleri yeşermiş ve meydanlara inmiştir. Medya o gece hakikaten çok iyi bir sınav vermiştir. Ben bu vesileyle bir kere daha yerel, medyayı, ulusal medyayı, internet medyasını, sosyal medyayı bütün medya mecralarını ve orada korkusuzca görev yapan, silahlara karşı kendisini ortaya koyan bütün fedakâr medya mensuplarına ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.”

Türkiye'de ne olup bittiğini, ne yaşandığını anlamak için yerel  medyaya büyük ihtiyaç olduğunu ifade eden Yıldırım, yerel medya kuruluşlarının sayı ve etkinliklerinin giderek arttığını, bunun da ülke, demokrasi ve gelecek için ümit verici olduğunu belirtti.

Yıldırım, "Hükümet olarak güçlü demokrasi için yerelleşme adına, yerel medyanın güçlenmesi için gerekli çalışmayı geçmişte yaptık, bundan sonra da yapacağız." açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş: “FETÖ, dünyanın dört bir yanında Türkiye'ye karşı algı operasyonu yürütüyor”

BYEGM’nin programı dahilinde Türkiye’ye gelen yabancı basın mensuplarından da FETÖ gerçeğini bütün dünyaya anlatmakta destek isteyen Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Her vesileyle algı operasyonlarıyla işledikleri büyük suçu örtmeye çalışan bu çete, şimdi dünyanın dört bir tarafında Türkiye karşıtı bütün örgütlerle el ele kol kola girerek Türkiye’ye karşı bir algı operasyonu yürütüyor. Bunları geri çevireceğiz, ters yüz edeceğiz. Hakikati sizlerin vasıtasıyla bütün dünyaya anlatmaya muvaffak olacağız. FETÖ mağdurları edebiyatından tutun da ‘örtülü darbe’ diyerek gerçeği en acı şekilde gizleyen birtakım senaryolara kadar dünyanın her tarafında algı operasyonları yapıyorlar. Bunun neresi kontrollü bir darbedir? 250 şehidin, iki binin üzerinde gazinin olduğu, on binlerce insanın tankların önüne siper olduğu ve insanların büyük dramlar yaşadığı bu darbe girişimi nasıl kontrollü bir darbe girişimi olabilir?”

Kurtulmuş, dün mahkemelerde hiç utanmadan “hero” tişörtüyle provokasyon yapan, algı oluşturan çetenin mensuplarının o gece başarılı olmaları durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aynı şekilde Başbakan Binali Yıldırım’ı, bakanları yakaladıkları yerde infaz edecek, mahkeme açmaya da hiçbir şekilde adım atmayacaklarını ifade etti. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Bu hain çetenin yaptıkları, yapma niyetleri ortada iken bunları, kontrollü bir darbe diyerek temize çıkarmaya çalışmak, en az bunlar kadar bu suça ortak olmak demektir.” diye konuştu.

Bu yılki yarışmaya 516 kişinin 629 eserle başvurduğunu söyleyen Genel Müdür Akarca,  bu sayının geçen yılki sayının iki katı olduğunu, ayrıca 15 Temmuz Özel Ödülü ve BYEGM Özel Ödülü olmak üzere iki eserin özel ödüle layık görüldüğünü belirtti.  Akarca, seçici kurul üyelerine kolaylık sağlanması, değerlendirmelerin objektif kıstaslarla yapılabilmesi amacıyla uzman kişilerden yardım alınarak değerlendirme kriterleri oluşturulup puanlamaların daha adil yapılması yönünde adımlar atıldığını da ifade etti.



Ödül Töreni

Konuşmaların ardından, 30. Yerel Medya Özendirme Yarışması kapsamında dereceye girenlere ödülleri verildi. 516 basın mensubunun 629 eserle katıldığını yarışmada, her kategoride ödüller sahiplerini buldu. Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz özel ödülü ile bütün kategorilerde birinci olan isimlere ödüllerini verdi.

Yerel haber dalında birinci olan Mehmet Demir, televizyon haberi dalında birinci olan Turan Yıldız ile Yusuf Baş, röportaj dalında birinci olan Müzeyyen Yüce, radyo haber programı dalında Şükrü Tozluklu, mizanpaj dalında birinci olan Engin Çağlar, köşe yazısı dalında Abdülkadir Üründü, internet haberi dalında birinci olan Özlem Koçhan, haber fotoğrafı dalında birinci olan Hayati Kanat, araştırma dalında birinci olan Umut Karakoyun ödüllerini Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un elinden aldı.
15 Temmuz Mustafa Cambaz Özel Ödülü’ne layık görülen Kadir Dede'ye de ödülü Başbakan Yıldırım tarafından verildi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, araştırma dalında ödül almaya hak kazanan üçüncü Burhan Karaduman ikinci Esra Köksal’a ödüllerini verdi.

BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca, BYEGM özel ödülünü Murat Eğridağ’a takdim etti.

Yerel haber dalında düzenlenen yarışmada üçüncülük elde eden Burhan Karaaduman ve Ferdi Durdu ile ikinci olan Zerrin Somuncu’ya AK Parti Genel Başkanı Öznur Çalık tarafından ödülleri verildi.

Televizyon haberi dalında üçüncülük kazanan Rasim Kılıç ve Engin Kale ile ikinci Fatih Çelik’e ödüllerini BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Şimal Bulguroğlu verdi.

Röportaj dalında da üçüncülüğü kazanan Burcu Dere ve Mustafa Özdemir’e BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Okutan ödüllerini takdim etti.

Radyo haber programı dalında düzenlenen yarışmada da üçüncü olan Meltem Dudu Çınar ve ikinciliği kazanan Uğur Çınar’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ödül verdi.

Mizanpaj dalında üçüncü Eren Aşkar ve ikinci Samet Özünal da ödüllerini Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu'nun elinden aldı.

Köşe yazısı kategorisinde üçüncü Derya Uğural ve ikinci Abdulmurat Kuşçubaşı’na da Tanıtma Fonu Genel Sekreteri Saim İlçioğlu ödül verdi.

İnternet haber dalındaki yarışmada da Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, üçüncü Sedat Kurt, ikinci H. Murat Okutmuş’a ödüllerini sundu.

İnternet haber sitesi dalında üçüncü Murat Esentekin ve ikinci Mesut Turan da ödüllerini Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un elinden aldı.

Haber fotoğrafı kategorisinde üçüncü Berkay Arıkan ve ikinci Bünyamin Gültekin’e ödüllerini BYEGM Genel Müdürü Akarca verdi.

Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sonra erdi.

Teşekkürler…

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün gelenekselleştirdiği Yerel Medya Yarışması'nda binlerce haber sitesini geride bırakarak 2014'ün “En İyi İnternet Haber Sitesi” dalında üçüncülük ödülünü kazanan Bayburt Postası, bu yıl ise haber dalında ikincilik ödülünü Bayburt'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Diğer ödüller gibi bu değerli ödülü de gazetemizin kurucusu, Anadolu basınının unutulmayan simge ismi rahmetli Osman Okutmuş'a ve okurlarımıza armağan ederken; 
ödül töreninde Bayburt Postası'na 'memleketimin gazetesi' diyerek özel ilgi gösteren Başbakan Binali Yıldırım'a, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a, 33 ülkeden onlarca gazeteciyi Ankara'da bir araya getiren ve başarı ödüllerinin 30.sunu Gazeteci Şehidimiz Mustafa Cambaz'a adayan Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca ve ekibine teşekkür ediyoruz.

'İnternet Haber Dalında' ikincilik ödülünü Bayburt Postası'na kazandıran 'Demire Söz Geçiren Ustalardan: Nahit Barın’
 adlı haberi okumak için tıklayınız... 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
harika 7 yıl önce

tebrik ederiz,iyiki varsınız,.

Avatar
MEHMET VARINCA 7 yıl önce

Tebrik eder.başarılarınızın devamını dilerim.Allah yar ve yardımcınız olsun sevgili yeğenlerim.

Avatar
SUAT KÖPRÜCÜ 7 yıl önce

BAYBURT ADINA YAPMIŞ OLDUĞUNUZ HABER İLE ALDIĞINIZ ÖDÜL DOLAYISIYLA
KÜRŞAT VA MURAT KARDEŞLERİMİZİ TEBRİK EDER BAŞARILARINIZIN DEVAM
ETMESİNİ DİLERİM....

Avatar
Selim Gürbüzer 7 yıl önce

Kürşat ve Murat kardeşlerimi Bayburt'un sesi olması yönünde adeta tarih yazmalarını canı gönülden kutlar, daha nice başarılara imza atmaları dileğiyle candan tebrik ederim.

Avatar
Hakan Karabulut 7 yıl önce

Bayburt Postası ailesini tebrik ediyorum. Özgün röportajlarını ilgi ile takip ediyorum ve bu röportajlardan biri ile Murat Okutmuş'ün ödüle layık görülmesi de mutluluk verici.