Prof. Koçan, 'Ayağımdaki Diken'le Atatürk Kültür Merkezi'nde

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın 44. kişisel sergisi “Ayağımdaki Diken”, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sanatseverlerle buluştu.

Prof. Koçan, 'Ayağımdaki Diken'le Atatürk Kültür Merkezi'nde

Bayburt Postası - Hafıza, göç ve varoluş kavramları ekseninde Koçan’ın kendi yaşamının izini sürdüğü sergiyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da ziyaret etti. 

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, doğduğu ve yıllar sonra müze açtığı köyü Baksı’ya bir dönüş anlatısı mahiyeti taşıyan otobiyografik sergisinde; çocukluk imgelerini, kırılmalarını ve masum tecrübelerini bir araya getirdi. Sanatçı; heykel, resim ve enstalasyonlardan meydana gelen sergisi hakkında, “Benim hayatımda, masum ve bana ait olanların izi her zaman daha derin oldu. Belki de bu sergi, başka hayatları anlamak ve anlatmak için üretmiş bir sanatçının, kendi yaşamına bakışı ve onunla yeniden tanışma yolunda seçtiği bir arınmadır” diyor.

'Ayağımdaki Diken' adlı serginin ilk olarak Bayburt'ta Baksı Müzesi'nde açıldığını hatırlatan Koçan, AKM'de bir stant açmanın kendisi için büyük bir ayrıcalık olduğuna işaret etti

Hüsamettin Koçan, Bayburt'tan İstanbul'a yalnızca emekçi göçü olmadığını, tıpkı vakitte bugün olduğu üzere sanatsal bir paylaşım da olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

“Burada olmak benim için son derece onur verici bir şey, yeni beşerlerle ve yaklaşımlarla karşılaşıyoruz. Burada onların görüşlerini ve takviyelerini alıyoruz. Bu ilgi ortamında da Baksı'nın, memlekete gitmenin, geleneklere sahip olmanın ve geleceği öteye taşımanın gururu var. Gelenlere ve sahiplenenlere çok teşekkür ediyorum.”

Bellek, göç ve varoluş kavramları ekseninde Koçan'ın kendi ömrünün izini sürdüğü stant, heykel, fotoğraf ve yerleştirmelerden oluşuyor.

Stant, 28 Temmuz'a kadar AKM Galeri'de görülebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.