Modada ‘ehram’ esintisi

Anadolu’da yakın zamana kadar unutulan ve daha sonra yerel düzeydeki çalışmalarla yeniden hatırlanan bin yıllık gelenek ehram, son yıllarda ise Baksı Müzesi’nde yapılan teknik çalışmalarla şimdi adından daha çok söz ettiriyor.

Modada ‘ehram’ esintisi

Bayburt Postası - Anadolu’da yakın zamana kadar unutulan ve daha sonra yerel düzeydeki çalışmalarla yeniden hatırlanan bin yıllık gelenek ehram, son yıllarda ise Baksı Müzesi’nde yapılan teknik çalışmalarla şimdi adından daha çok söz ettiriyor. Baksı Kültür ve Sanat Vakfı önderliğinde gerçekleştirilen ‘Çağrışımlar 9’ adlı projenin sergisinde yer alan yeni ehram tasarımları moda takipçilerinin yeni gözdesi oldu.

Türkiye’nin en ünlü tasarımcıları arasında yer alan 9 ünlü ismin bir araya geldiği ‘Çağrışımlar 9’ adlı proje büyük bir ses getirdi. Ayakkabı, giyim, çanta gibi farklı aksesuarlarla moda dünyasındaki takipçilerine sürpriz yapan 9 ünlü tasarımcı, baskı logolu ehram kumaşının işlendiği eserleriyle görücüye çıktı.

Her biri dünyaca ünlü markaların trendini yükselten tasarımlarıyla tanınan ünlü isimlerden Özlem Süer, İpek Arnas, Gülsen Bükülmez, Feride Çelik, Didem Aras Goldenberg, Sertaç Delibaş, Müjde Kotil, İpek Terzi ve Burcu Yurdakul, moda dünyasının dikkatini bu defa ehram kumaşının işlendiği tasarımlarıyla dikkat çekti.

Bin yıllık gelenekten, sıradışı tasarımlar

Daha önce hemen her kesime hitap eden farklı giyim ürünü olarak kullanılan ehram bu defa ünlü isimler tarafından sıradışı tasarımlarla ayakkabıdan çantaya kadar farklı aksesuarlara işlenmiş bir ürün olarak karşımıza çıktı. Bayburt’ta geleneksel yöntemlerle özel olarak yapılmış tezgâhlardan çıkan ve yerel düzeyde yapılan çalışmalarla aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu sanat, politika, spor ve iş dünyasından birçok ünlü ismin aksesuarı olarak göze çarpan ehram kumaşının ünü Türkiye sınırlarını da aşmıştı.

Ünlü modacı Özlem Süer’in Baksı Kültür ve Sanat Vakfı için yaptığı özel tasarımlarıyla ünü önce Avrupa’ya kadar uzanan daha sonra Amerika’ya ihraç edilen ehram kumaşı, son zamanlarda moda tutkunları tarafından en çok takip edilen ürünlerden biri oldu.

Özlem Süer'in, 99 parçadan oluşan ve büyük bir ilgi gören ehram koleksiyonu gibi, geçtiğimiz günlerde yine Özlem Süer House’ta, 9 ünlü tasarımcı tarafından hazırlanan ve moda dünyasından ünlü isimlerin katıldığı sergi oldukça yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Özlem Süer House’taki tanıtılan Baksı logolu ehram ürünlerin yüzde 70’i satıldı. Satıştan elde edilen gelirin Baksı Müzesi'ne bağışlandığı sergide kalan diğer ürünler ise bu yaz başından itibaren Baksı Müzesi’nde sergilenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.