Gençlik Merkezi'ne yoğun ilgi

2013 yılında hizmet vermeye başlayan Gençlik Merkezi bünyesinde açılan kurslardan 400 öğrenci yararlanıyor.

Gençlik Merkezi'ne yoğun ilgi

Bayburt Postası - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan Gençlik Merkezi faaliyetlerini sürdürüyor.  2013 yılında hizmet vermeye başlayan Gençlik Merkezi bünyesinde açılan kurslardan 400 öğrenci yararlanıyor. Tiyatro, resim, ebru, piyano, bağlama, keman, gitar, halk oyunları, bilardo ve uzak doğu sporlarına yönelik kurslar açılan  Gençlik Merkezi’nde hafta içi akşam, hafta sonu ise tam gün olmak kaydıyla faaliyet veriliyor.

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, bireysel becerileri ön plana çıkarmaya yönelik açılan kurslara gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.  Karakaşoğlu, “Gençlerimizi hem kendilerini keşfetme, hem de bireysel yönlerini ön plana çıkarmaya yönelik kurslarımız devam ediyor. İnternetten, atariden uzak tutarak,  daha çok kendilerine yeni yeni beceriler kazandıran kurslarımıza gençlerimizin ilgisi oldukça iyi derecede. Bundan da mutlu oluyoruz” dedi.

Gençlik Merkezi bünyesinde Osmanlıca kursunun açılacağını ve kendisinin de bu kursa katılacağını söyleyen Karakaşoğlu, “Osmanlıca kurs açıyoruz. Kayıtlarımız başladı. Bu kursun ilk öğrencisi de ben olacağım. Kendim edebiyat mezunuyum ama  geçen kurs vesilesiyle Osmanlıca bir metin aldım elime baktım düzgün okuyamıyorum, tekrar yapmam gerekli.  Ben de bu kursa bizatihi katılacağım” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleşen girişimcilik kursunun devam edeceğini belirten Karakaşoğlu, 30 bin lira hibe, 70 bin lira da faizsiz kredi imkânı sunan proje için 60 kontenjan daha alındığını ve yakın zamanda bu kursların açılacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.