‘Dede Korkut’un İzinde Sözünde’ Belgeseli Yayınladı

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla gerçekleştirilen, Bayburt Valiliği ve KUDAKA tarafından desteklenen “Dede Korkut’un İzinde Sözünde” belgeselinin gösterimi yayınlandı. 

‘Dede Korkut’un İzinde Sözünde’ Belgeseli Yayınladı

Bayburt Postası - Youtube üzerinden yayınlanan belgeselde, dünyada kabul dört mezarından birine yurt olan Bayburt ağırlıklı olarak yer aldı.

Bir bölümü Bayburt’un Masat köyündeki mezarı başında çekilen belgeselde, Bayburt, Türkmenistan, Azerbaycan’da kabirlerle ilgili bilgi veriliyor. 

Belgeselde Dede Korkut Hikayelerinden ve kahramanlarından da bahsedildi. Orta Asya’da Alpamış ve Bamsı Beyrek olarak bilinen ve Anadolu’da, Bayburt’ta Bey Böyrek ismini alan kahramanın Duduzar’da bulunan kabri başında da çekimler yapıldı.

Yakın zamana kadar Bey Böyrek türbesi olarak bilinen ve sonradan Abdulvahab Gazi türbesine çevrilen türbe ile ilgili eleştiriler getirilen belgeselde, bahçede sonradan yapılan Beyrek mezarının dün ölmüş birine ait bir mezar gibi göründüğünün altı çizildi. 

Belgeseli izlemek için tıklayınız...


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlü 3 yıl önce

MÜJDE,BEY-BÖĞREK..,BAMSİ,NİN HANIMI"BANU ÇİÇEK MEZARI,DUDUZAR,Aİ-
İLE MEZARLIĞINDA*KÜLTÜR MÜD DUYRULUR