Bayburt’ta Üreten Eller Kadın Kültür Sanat Festivali

Bayburt’ta ilk kez Üreten Eller Kadın Kültür Sanat Festivali düzenleniyor.

Bayburt’ta Üreten Eller Kadın Kültür Sanat Festivali

Bayburt Postası - Festivalde Saray Bahçesi’nde 3 gün boyunca  açılacak stantlarla kadınların el emekleri satışa sunulacak. Tüm günleri dolu dolu planlanan festivalin bir günü Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nde, bir günü ise Baksı Müzesi’nde gerçekleşecek. Son gün ise Bayburt'ta ismi dargun ile anılan Yedigözeler köyünde hasat ile geçecek. Etkinlikler boyunca geziler ve konserler de yer alacak.

Direktörülüğünü Meryem Kılıç’ın, Koordinatörlüğünü ise Hümeyra Çelik'in üstlendiği Üreten Eller Kadın Kültür Sanat Festivali Komitesinde; Leyla Karabulut, Feryal Haşlak, Arzu Karakaya, Fatma Ayık, Senem Daştan, Beyza Orhan Uçurum, Nazan Meyram Küçükosman, Öznur Purut ve Hülya Kılıç yer alıyor.

Festival komitesi etkinlikle ilgili gazetemize bir açıklamada bulundu. Meryem Kılıç ve Hümeyra Çelik imzalı açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“Bayburt’ta ilk kez düzenlenecek olan “Bayburt Üreten Eller Kadın Kültür Fetivalinde amacımız, kadın emeğini değerlendirmek, bu emeği ekonomiye katmak.

20-21-22 Ağustos tarihleri içerisinde gerçekleştirilecek olan festival kapsamında, Saray Bahçesinde yer alacak çadır stantlarımızda kadınlarımız el emeği ürünlerini halkımızla buluşturacak. Festivalin ikinci gününde Kenan Yavuz Etnografya Müzesinde “Sandıkların Hikâyesi” yarışması ile geçmişten günümüze yansıyan sandıklar yarışacak. 

“69 Kadın 69 Tuval” resim etkinliği ile kadınların hayalleri Baksı Müzesi evsahipliğinde hayat bulacak. 

Festivalin son gününde ise Yedigözeler köyünde “Tarhun Hasat Şenliği” kadın üreticilerimiz tarafından gerçekleştirilecek. Gezi etkinliklerininde olduğu festival konserlerle son bulacak.

Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi, Bayburt Üniversitesi, Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve sponsorlarımızın katkıları ile hayata geçireceğimiz festivalimize tüm halkımızı davet ediyoruz.”


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.