Bayburt Belediyesi, Zihnî'nin oğlunun ismini vereceği müzenin çalışmalarını başlattı

Bayburt Belediyesi, Tuzcuzâde mahallesinde kuracağı Hüsn-i Hat Müzesi'ne Bayburt Rüşdiyesinde Hüsn-i Hat hocalığı yapan ve babası Şair Zihnî'nin eserlerini yayımlayan Ahmed Revâyî ismini verecek.

Bayburt Belediyesi, Zihnî'nin oğlunun ismini vereceği müzenin çalışmalarını başlattı

Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi, Hüsn-i Hat Müzesi için harekete geçti. Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, müze ile ilgili çalışmalara destek sunmak amacıyla Bayburt'a gelen hattatlar ile müzenin kurulacağı evde incelemelerde bulundu.

Bayburt Belediyesi mülkiyetinde bulunan Tuzcuzade Mahallesi’ndeki Kutluerler Konakları’nda açılacak olan müzenin hazırlıkları sürüyor.

Hüsn-i Hat Müzesi’ne katkı sunmak amacıyla Bayburt'a gelen Hattat Mahmut Şahin, Hattat Hüseyin Öz, Hattat Hüseyin Sert ve Hattat Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye ziyarette bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Pekmezci misafirlerini Bayburt’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek çalışmalarında başarı temennisinde bulundu. 

Misafirleri ise Başkan Hükmü Pekmezci’ye kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı ve misafirperverliliğinden ötürü teşekkür ederek Bayburt’ta bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirttiler. 

Ziyaretin ardından Bayburtlu Şair Zihnî’nin oğlu Hattat Ahmed Revai’nin isminin verileceği müzeye geçen Başkan Pekmezci ve misafirleri burada incelemelerde bulundular. 

Binayı ayrıntılı olarak fotoğraflayan Mahmut Şahin, Hüseyin Öz, Hüseyin Sert ve Ahmet Aydın gezi için Başkan Pekmezci’ye teşekkür ettiler. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSTAFA ŞALCI 2 yıl önce

HAYIR'LI OLSUN...