Avrupa Müze Ödülü, Türkiye’nin, Bayburt’un, Baksı’nın!

Prof. Hüsamettin Koçan önderliğinde kurulduktan sonra müzecilik alanında sanat dünyasının dikkatini çeken Baksı Müzesi, artık Avrupa’nın en iyilerinden biri haline geldi. Sahip olduğu konum ve kuruluş hedefiyle dünyanın en iyi 10 uzak müzesinden biri olarak da kabul edilen tam adıyla Baksı Müzesi Halk Sanatları Araştırma Uygulama Merkezi, Avrupa Konseyi Müze Ödülünün sahibi oldu.

Avrupa Müze Ödülü, Türkiye’nin, Bayburt’un, Baksı’nın!

Bayburt Postası - Prof. Hüsamettin Koçan önderliğinde kurulduktan sonra müzecilik alanında sanat dünyasının dikkatini çeken Baksı Müzesi, artık Avrupa’nın en iyilerinden biri haline geldi. Sahip olduğu konum ve kuruluş hedefiyle dünyanın en iyi 10 uzak müzesinden biri olarak da kabul edilen tam adıyla Baksı Müzesi Halk Sanatları Araştırma Uygulama Merkezi, Avrupa Konseyi Müze Ödülünün sahibi oldu.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından verilen bu özel ödül, az önce belli oldu. Aralarında Türkiye’den Sabancı Müzesi ile Masumiyet Müzesi’nin de bulunduğu Avrupa’nın birçok ünlü müzesini geride bırakan Baksı Müzesi, EMYA jürisi tarafından üç adaydan biri olmuştu.

Detaylar için lütfen tıklayınız…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.