‘Tırıvırı’ kullananlara ceza geliyor!

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, yasal olmayan tırıvırı, paraşüt ya da katil tor adıyla da bilinen aletle balık avlayanlara 959 lira para cezası verileceğini açıkladı.

‘Tırıvırı’ kullananlara ceza geliyor!
Bayburt Postası - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, yasal olmayan tırıvırı, paraşüt ya da katil tor adıyla da bilinen aletle balık avlayanlara 959 lira para cezası verileceğini açıkladı.

Bayburt'ta da sıkça kullanılan 'tırıvırı'nın balık neslinin yok olmasına sebep olacağını söyleyen Karabulut, Çoruh Nehri'ni ve doğal yaşamın gelecek nesiillere aktarılması için vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi.

Karabulut, 'tırıvırı'nın tam bir doğa katili olduğunu belirtilerek şunları söyledi:

“Balık avcılığında kullanılması yasak olan bu araçlar sulardaki doğal yaşamı tehdit eden insan kaynaklı en önemli unsurlardan bir tanesidir. Balıklar için bir büyük bir tehdit olan tırıvırılar ile genelde küçük balık avladığından yasal olmayan boyda balık avlayarak balık neslinin yok olmasına, suya atış sırasında veya su içerisinde bir yere takılarak koptuğunda su içerisinde kalarak yıllarca kendisine takılan balıkların ölmesine neden olmaktadır.”

Balık avcılığında kullanımı yasak olan tırıvırılarla ilgili Jandarma, İl Emniyet Müdürlüğü ve Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince denetimler yapıldığını dile getiren Karabulut, “Tırıvırı kullanarak balık avcılığı yaptığı tespit edilen kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Su Ürünleri Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda idari para cezaları 959 lira olarak uygulanmaktadır. İlimizin sahip olduğu su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir bir şekilde kullanılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı hareket etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

İlgili Haber: Göz göre göre katliam!



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kamuran güngör @hakan sancaktaroğlu 10 yıl önce

hakan bey 3 5 balık dıyon ama 1 lıralık olta takıldımı suya gırıp cıkarıyonmu yoksa cekıp koparıyormusun yenısı mutlaka vardır her neyse takılan olta ne kadar dayanıklı ona bakalım plastık ortalama 500 yılda erıyor boş 500 ü bır hafta kasa ne kadar balık takılıp öldüğünü bılıyonmu bu rkadaşımız bılınclı bır avcı değil anlaşılan bırı öğretsın ayrıca daha büyük olan heslerdır

Avatar
kaan 10 yıl önce

kullananı neden cezalandırıyorsun onu satanı cezalandır toplatır Bayburt merkezden yıllardır bu hep böyle gelmiş böyle gidiyor balıka yasak koyana kadar keklik vb avcılığa neden yasak koymuyorsunuz.keklik nesli bitti bayburta

Avatar
kamuran güngör 10 yıl önce

kaan kardeş doğru söylüyor ıcenı değil satanı yakala ben yıllardır bayburtta balıkcılık yaptım lıse dönemınde para bıle kazanıyordum balıkcılıktan ama hıc bır zaman kucuk balık veya dınamıt asla kullanmadım şimdi ise bayburtta geldığımde balığın her gecen gün azaldığını anladım anlıyorum coruha yukardan bakarken bırde coruhun cöplerle dolu olduğunu hleki poşet naylon erıyıp kaybolmayan pıslıklar coruh resman kokuyor bişeye daha değineceğim termık santrallerın madendedi suya nasıl zarar verdiğini givdekiı doğalhayatınasıl mahvettığını hayvanların kanallara düşüp öldüğünü kaçış hakkını ellerınde alındığını ve malesef bayburt halkı neden bu kadar duyarsız anlamıyorum güya sevıyorlarmış yaşadığıyerlerı karadenızdeki gibi mudahale etmezlermıydıler nerde heralde menfaat çok yazacak çok şey var ha bişeydaha bayburtbır sayfıye yerıdır türkıyenın her tarafından tatıle gelenınsanları sakın küstürmeyin gelır kaynağınızdır saygılarımla

Avatar
balıkçı 10 yıl önce

tırıvırı yassak arkadaşım, kullanırsan 959 tl cezayı yersin diyor haber.

Avatar
emre 10 yıl önce

İhbarı kime yapacağız polis biz ilgilenmiyoruz diyor.

Misafir Avatar
ibrahim 9 yıl önce @emre

156 jandarma

Beğenmedim! (0)
Avatar
hakan sancaktaroğlu 10 yıl önce

tırıvırı denilen şeyle 3 5 balık tutuluyo..ilk önce bayburtta yapılan hesleri kaldırsınlar mılyonlarca canlıyı yok ettiler..

Avatar
suat @hakan sancaktaroğlu 10 yıl önce

3-5 balık tutuluyo, doğru. Ama binlercesi de suyun altında tutuluyo. Bir doğruyu savunurken öbürünü heba etme.. Yani hesleri yasaklayalım tırıvırı serbest mi olsun

Avatar
hakan sancaktaroglu 10 yıl önce

tırıvırıyı savunmuyorum daha zararlı olan bişeyi hesi kastedmeye çalışıyorum az kafanızı çalıştırın ..tepkinisi hesler için harcayın !!!