Bayburt’ta kurban hareketliliği

Kurban Bayramı’na  sayılı günler kala hayvan pazarında hareketli günler yaşanıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren hayvan pazarına gelen besiciler, yetiştirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını satışa sunmaya başladı. Pazarda, besicilerle alıcılar arasında kurbanlık alışverişinde sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

Bayburt’ta kurban hareketliliği

Bayburt Postası - Kurban Bayramı’na  sayılı günler kala hayvan pazarında hareketli günler yaşanıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren hayvan pazarına gelen besiciler, yetiştirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını satışa sunmaya başladı. Pazarda, besicilerle alıcılar arasında kurbanlık alışverişinde sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

Yıl boyunca her hafta Salı günü hizmet veren ve yaklaşan Kurban bayramı dolayısıyla her gün kurulmaya başlanan hayvan pazarında kurbanlıklar geçtiğimiz yıllara göre daha fazla.  Vatandaşların fiyatlarda düşüş beklentisi içerisinde olduğu gözlenen hayvan pazarında besiciler bayrama doğru kurbanlıkların tamamen satılacağını söylerken, alıcılar ise fiyatların düşme ihtimaline karşı beklemeyi tercih ediyor. Vatandaşların daha çok fiyat sormakla yetindiği hayvan pazarında satış fiyatları da yavaş yavaş oturmaya başladı. Büyükbaş hayvanlar 2 bin 500 ve 5 bin lira arasında satışa sunulurken, küçükbaş hayvanlar ise 400 ile 600 lira arasında değişiyor.

Kurbanlıklar ilk kez Avrupa yakasında

Öte yandan Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bir yazılı açıklama yayınlanarak, Kurban Bayramı dolayısıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kurban Bayramı öncesinde İstanbul, Trabzon, Bursa, Ankara, Kocaeli, Zonguldak ve Bursa illerine olmak üzere toplamda 5 bin 243 büyükbaş ve 706 adet küçükbaş hayvan sevkiyatı yaşandığı ifade edilen açıklamada, Bayburt’tan ilk kez İstanbul Avrupa yakasına kurban gönderildiği belirtildi.

Derneklerle kurban işbirliği

Kurbanlıkların daha kolay pazarlanması için İstanbul Bayburt dernekleri ile bağlantı kurulduğu kaydedilen açıklamada, “Hayvan yetiştiricilerimizin, Kurban Bayramı döneminde yaşadığı en büyük sorun, maddi/manevi emek sarf ederek götürdükleri kurbanlıkların satılamamasıdır. Satılamayıp elde kalan kurbanlıkların faturası yetiştiricilerimize ağır olmaktadır. Bu sorunun aşılabilmesi için, İl Müdürlüğü olarak, hayvan sevklerinin yoğun olarak yapıldığı merkezlerde yaşayan Bayburtlu hemşerilerimizle, sivil toplum örgütleri vasıtasıyla bağlantıya geçerek, sevk edilen işletmelere ait adres, iletişim, çadır numarası vb. bilgiler paylaşılmıştır. Federasyon ve alt üye dernekler, Bayburt’tan giden kurbanlıklara kolay ulaşımın sağlanması ve kendi insanımıza öncelikle kendimizin destek olması düşüncesinde gerekli işbirliği ve dayanışmayı ortaya koymuşlardır” ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.