Bayburt'ta 15 çobana sertifika verildi

Bayburt ​İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR Müdürlüğünün ortak çalışması ile açılan Sürü Yönetimi Elemanı kursu tamamlandı. 

Bayburt'ta 15 çobana sertifika verildi

Bayburt Postası - Bayburt ​İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR Müdürlüğünün ortak çalışması ile açılan Sürü Yönetimi Elemanı kursu tamamlandı. Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması, sürü yöneticiliğinin daha cazip hale getirilmesi amacıyla başlatılan sürü yönetimi elemanı eğitimi kapsamında, katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği, sürüyü yönlendirme, sürünün beslenmesi, sürü bakım işleri ve sürü sağlığı ile ilgili görsel ve yazılı bilgiler verildi.

Sertifika töreni Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen, Müdür Yardımcısı Gökmen Şengün, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Algan ve teknik personellerin katılımı ile gerçekleşti. 

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen; Bayburt'ta hayvancılığın önemini vurgulayarak, meraların sağlıklı sürülerle var olmasının, sürüye ve meraya hakim sürü yöneticileri ile mümkün olacağını, bu nedenle konusuna hakim Veteriner Hekimler ile verilen sürü yönetimi elemanı kursunun ayrı bir öneme sahip olduğunu ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2014 yılından itibaren uygulamaya konulmuş olan çoban istihdam desteğinden bu sertifika ile kursiyerlerin faydalanabileceğini, tüm kursiyerlere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. 

Sürü yönetimi elemanı kursunu başarıyla tamamlayan 15 kursiyere sertifikaları verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.