Özbek, yeni umut ‘yeşil yolculuk turizmi'ni değerlendirdi

Bayburt Postası - Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm odaklı kalkınmasını amaçlayan çalışmalar hakkında bir açıklamada bulunan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bakan Günay’ın “Karadeniz’e bir yeşil yolculuk hayal ettik” sözlerinden büyük bir heyecan duyduklarını söyledi.

Özbek, yeni umut ‘yeşil yolculuk turizmi'ni değerlendirdi

Özbek, Doğu Karadeniz Turizm Master Planı’nı değerlendirdi...Bayburt Postası - Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm odaklı kalkınmasını amaçlayan çalışmalar hakkında bir açıklamada bulunan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bakan Günay’ın “Karadeniz’e bir yeşil yolculuk hayal ettik” sözlerinden büyük bir heyecan duyduklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’de birçok bölge için başlatılan Turizm Master Planı’nın Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yönelik çalışmalarını değerlendiren Özbek, “Bu plan Doğu Karadeniz’in hepsi sanki bir ilmiş gibi düşünülerek uygulanacak ve bölge turizminin gelişme trendi içine girmesi sağlanacak” dedi.

Turizm Master Planı çerçevesinde, Bayburt’ta konaklama sorununu zamanla ortadan kaldıracaklarını ifade eden Özbek, bu sayede Bayburt’un özel müteşebbisler açısından ilgi odağı olacağını dile getirdi. Hedeflenen plan doğrultusunda Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylaların birbirine bağlanacağını belirten Özbek, “Buradaki hedef Doğu Karadeniz yaylalarında bir ulaşım ağının oluşması. Böylece Trabzon’a gidecek olan bir insan Bayburt’a da gelebilmeli. Gümüşhane’ye de gitmeli. Giresun’a da gitmeli. Bunu ben daha önce de devamlı söylüyordum. Bir turist sahile veya Uzungöl’e geldiği zaman bir haftasını, 10 gününü bu bölgede geçirebilmeli. Bu planla oluşturulacak “yeşil yolculuk” bölgeye heyecan getirecek. Özellikle yaylalarımızın gelişigüzel yapılaşmasının önüne geçilecek. Bu da karakolların kurulması, yolların yapılması, sağlık ocaklarının yapılması gibi bir sistemi oluşturacak. Hedef buradaki yaylaları birbirine bağlamak” şeklinde konuştu.

Yayla turizmi için altyapı çalışmalarını yaptıktan sonra özel müteşebbisleri Bayburt’a çekmek için çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Özbek, bu sürece herkesin katkıda bulunması gerektiğini de söyledi.

Özbek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 “Yeşil Yolculuk” olarak nitelenen turizm kavramının yayla turizmini çağrıştırdığını ifade eden Vekil Özbek, “ Yeşil Yolculuk şehir turizmi ile endeksli bir turizm olacak. Bizim turistik değer olarak Baksı’da müzemiz var. Kalemiz var. Şelalemiz var. Aydıntepe'de yer altı şehrimiz var. Dini turizm olarak Abdulvehhab Gazi Hz.’nin türbesi var. Çimağıl’da sarkıt dikit mağaramız var. Tarihi olarak Ulu Camii ve Bedesten var. Sadece yayla turizmi olarak düşünülmemeli “yeşil yolculuk” kavramı. Buradaki diğer bir amaç, yayla turizmi için gelen vatandaş şehre de inecek.”

“Herkes bu sürece katkıda bulunmalı”

“Artık modern bir şehir yapılanmasının olması gerekiyor. Esnafımızın buna katkı sunması gerekiyor. Siyasetçimizin katkı vermesi gerekiyor. Ticaret odası ve esnaf sanatkârlar odasının buna katkı vermesi gerekiyor. Sivil toplum örgütlerinin katkı vermesi gerekiyor. Bir bütün olarak kamu özel sektör ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapılarak turizm aktivitelerin sağlanması ve yaygınlaşması adına katkıların sunulması gerekiyor.”

“Bölgede yeni hedef 150 bin kişilik istihdam”

Daha önceki Doğu Karadeniz Turizm Master Planı’nda Bayburt’un yer almadığını belirten Özbek, bu plan içerisinde yer alabilmesi için büyük gayret sarf ettiklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu plan içerisinde Bayburt yoktu, Artvin de yoktu, Samsun da yoktu. Gayretlerimiz sonucunda bu illerde master planı içerisine girdi. Bunun için belli bir bütçe ortaya kondu. Önceden 5 vilayet vardı Doğu Karadeniz Turizm Master Planı’nda. Bu da 100 bin ek istihdam demekti. 3 vilayet daha katıldığı için 150 bin kişilik bir istihdam alanı oluşacak bir hedef var.”

Doğu Karadeniz Turizm Master Planı çalışmaları çerçevesinde her ile aynı oranda ödenek tahsis edildiğini ve ilk etapta Bayburt’a da 600 bin lira ödenek verildiğini açıklayan Özbek,  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan Bayburt Kalesi’nin onarımı için söz aldığını da söyledi.

Özbek ayrıca, Doğu Karadeniz Turizm Master Planı çalışmalarını yürütecek heyet içinde ise şu isimlerin yer alacağını kaydetti: Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ve Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.