Şiddetli rüzgar, çatıları uçurdu!

Bayburt'ta öğlen saatlerinde başlayan ve etkili olan şiddetli rüzgar çatıları uçurdu.

Şiddetli rüzgar, çatıları uçurdu!
Bayburt Postası - Bayburt'ta öğlen saatlerinde başlayan ve etkili olan şiddetli rüzgar çatıları uçurdu. Birçok vatandaşın mağdur durumda kaldığı kent genelinde şiddetli rüzgar nedeniyle büyük bir tehlikenin ucuz atlatıldığı yerlerden biri ise tarihi Yıldız Garajı oldu. Yıldız Garajı'nda bulunan işyerlerinin tamamının çatıları uçarken, olay yerinde kimsenin olmayışı ve her hangi bir can kaybı yaşanmaması şans olarak nitelendirildi.



12 Acil Servis ekipleri ve Bayburt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine sevk edildiği ve herhangi bir yaralanmanın olmadığı öğrenilen Yıldız Garajı'nda itfaiye ekipleri tarafından çatılarda düşme tehlikesi bulunan taşlar alındı.

Yıldız Garajı'nda Osmanlı Köfte Salonu İşletmecisi İbrahim Turan, çatının uçtuğu anlarda garajda kimsenin olmayışına sevindiklerini, işyerinin önüne düşen çatının her hangi bir zarar vermediğini söyledi.

Yıldız Garajı'nın bir bölümünün çatısı olmadığını ve taşların ise halen düşmeye karşı önlemsiz olduğunu belirten Turan, "İtfaiye ekiplerimiz şimdilik tehlikeyi önledi ama bu tarihi binaların onarılması şart. Allah korusun bugün çok büyük felaketlerde olabilirdi" dedi.

Şehir merkezinde sadece Yıldız Garajı'nda yaşanan olayın Bayburt Devlet Hastanesi çevresinde  ve Eski Sanayi Sitesi'nde de yaşandığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre, Bayburt Anadolu Lisesi, Bayındırlık İskan Müdürlüğü ve Bayburt Sıla Pansiyonu'nun da çatısının uçtuğu ve herhangi bir can kaybı ile yaralanmanın olmadığı belirtildi. Eski Sanayi Sitesi'nde ise çatıların uçması ile birlikte bir kaç aracın zarar gördüğü öğrenildi. Bayburt merkez haricinde şiddetli rüzgarın köylerde de etkili olduğu öğrenildi.

Belediyeden hastane çevresi uyarısı


Öte yandan sabah saatlerinden itibaren şiddetli rüzgarın etkili olduğu saatlerde Bayburt'ta belediye hoporlörlerinden art arda uyarı yapıldı. Özellikle Bayburt Devlet Hastanesi çevresinde çatı uçma tehlikesi olabileceği kaydedilen uyarıda, vatandaşların o bölgede yer alan araçların kaldırılması istendi.

Akşam üstü yağış bekleniyor


Meteoroloji yetkileri ise, Bayburt çevresinde yağış olduğunu, Bayburt'ta ise sadece şiddetli rüzgarın etkili olduğunu belirterek, gece boyunca aralıklarla rüzgarın devam edeceği ve akşam saatlerinde ise yağış beklendiği kaydedildi.

Belediye anons etti, okullar 1,5 gün tatil


Öte yandan Meteoroloji'ye göre Bayburt'ta beklenen şiddetli rüzgâra rağmen okulların tatil edidiği bilgisi gün içinde geldi. Ülke genelinde birçok ilde dün akşam valilikler tarafından okulların tatil edildiğine ilişkin genelge yayınlanırken Bayburt'ta da gün içinde tatil edildiği duyuruldu. Valilik tarafından yapılan duyuru Bayburt Belediyesi tarafından da anonsla ilan edildi. Duyuruya göre Bayburt'ta bugün öğlen itibariyle başlayan tatil yarın ise tam gün devam edecek.

Bazı bölgeler trafiğe kapatıldı


Şiddetli rüzgarın akşam saatlerine kadar devam edeceği bilgisi Bayburt Emniyeti'ni de harekete geçirdi. Trafik ekipleri başta Semercilik Caddesi olmak üzere çatı uçma tahlikesi bulunan bazı bölgeleri trafiğe kapattı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HAZAR 9 yıl önce

10 senedir o yıldız garajı virane vaziyette ne bekliyordunuz ?

Avatar
Safak Güngör 9 yıl önce

çatılar uçmasın diye anons yapmak yerine çatıları sağlam yaptırsanız?

Avatar
Murat 9 yıl önce

Pilotun değerli mahdumu geçmiş olsun