CHP Bayburt milletvekili adayını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt Milletvekili adayını belirledi... İşte o isim ve detaylar...

CHP Bayburt milletvekili adayını açıkladı
Bayburt Postası - Siyasi hareketlilik Bayburt'ta her geçen gün artarken, milletvekili adayını ilk açıklayan parti CHP oldu. 2015 yılı Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde CHP'nin 1. sıra adayı işadamı ve siyasetçi Murat Bülbül oldu.

CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen aday tanıtım programına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Bayburt İl Başkanı Nazım Keskinoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Hasan Konca, Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Aygün ve CHP Bayburt Milletvekili 1. sıra adayı Murat Bülbül katıldı.



Genel Merkezde gerçekleşen buluşma hakkında bilgi veren CHP Bayburt Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Aygün, şunları kaydetti:

"Genel başkanımıza, uzun yıllardır Bayburt'ta varlık gösteremeyen CHP’nin gerekli başarıyı elde edeceğini belirttik. Gençlik ve kadın kollarının oluşturulması ile birlikte tamamen örgütlenen partimizin seçimlere iddialı bir şekilde hazırlandığını, ülkemizin içinde bulunduğu bu kara günlerin bir an önce aydınlığa kavuşması için örgüt olarak üstümüze düşen görevin fazlasını yapacağımızı genel başkanımıza bildirdik. Son güne kadar hane hane dolaşarak partimizin seçim propagandasını aktaracağımızı, halkımızın tamamını kucaklayıp, dertlerine derman olacağımızı ve Bayburt’u, partimiz için seçimlerin parlayan yıldızı yapacağımıza dair genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na söz verdik."



Kılıçdaroğlu: "Bayburt 13 yılda yalnızca sömürüldü"

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Bayburt'la ilgili görüşlerine de değinen Aygün, "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Bayburt’un 13 yıllık iktidar boyunca yalnızca sömürüldüğünü belirtti. Gençlerin yaktığı meşale ışığında Bayburt’a çok güvendiğini, milletvekili çıkarmamak için hiçbir engel olmadığını söyledi. Milletvekili adayımız Murat Bülbül’ü tebrik ederek, başarılar diledi" diye konuştu.

Murat Bülbül kimdir?

Aslen Bayburt'un Yaylalar (Lipana) Köyü'nden olup, Almanya’ya iş gücü nedeniyle gelen göçmen bir ailenin çocuğu olan Murat Bülbül Almanya’nın Zimdorf kentinde (Orta Frankonya  Bavyera) yaşamaktadır. Türk Alman dostluğunun pekişmesi için çeşitli kurum ve kuruluşlar ile siyasi partilerde görev yaptı.

Orta Frankonya SDP yönetim kurulu ve gençlik kolları ile siyasete ilk adımını attı. Kısa zamanda bölgenin ilk yabancılar meclisini kurdu. Aktif çalışmaları nedeniyle Avrupa parlamentosuna bağımsız listeden aday gösterildi. Bulunduğu ilin belediye meclis seçimlerine katılarak, ilk yabancı kökenli olarak 2 dönem belediye meclis üyeliği yaptı. Şuanda Zimdorf belediyesinin değişik konumlarında görevlerde bulunuyor. Bülbül, aynı zamanda Zimdorf kentinin elektrik kurumunun denetleme kurulu başkanlığı görevini yürütüyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
OZAN 9 yıl önce

Sayın Vekil adayı seçilirse devletten görev süresi içinde maaş alacak mı? Bana göre seçilen muhtar, belediye bakanı, rektör, oda başkanı, Vekil ünvanlarına oy kullanılarak halkın oyu ile seçilenler maaş almamalıdır. Allahın emri Peygamberlere "Ey toplumum! Bu tebliğime karşılık sizden bir ücret istemiyorum." emrine göre seçilenler ücret alamaz. Allah her kavme Peygamber göndermiş ve bu emri vermiştir. Yani seçilenler maaş almamalıdır. Peygamberimizde maaş almamıştır. Emir bu uygulamak seçilenlerde.

Avatar
yorumsuz 9 yıl önce

acaba siz ozan adlı kişi kim hangi konumda ne olursa olsun seçildiği halde para almamış ki saçmalamayın.lütfen... Peygamber efendimizede kimse gelmedi gelemez...

Avatar
Ozan @yorumsuz 9 yıl önce

Allahın emri bu.Seçilmiş en büyük peygambere emri bu yönde. Almayanı arayıp bulacaksın ve yanlışa ortak olmayacaksın. Bu seçimler 2 dakikalık oy veriyorsun ve seçtiğin kişi 4 yıl seçmenide yaptığı işlere ortak ediyor. Seçmeni temsil ise ben seçmen olup Yüce yaratıcının emri gereği para pul alanı seçmem. Diyeceksin ki bu seçilen nasıl geçinecek, ne yiyecek? Seçim startını verdiği ana kadar biriktirdikleri ile bu dört yılı geçirecek ve haram a el uzatmayacak. Yada seçime girmeyecek.