Enerjinin İpekyolu TANAP'tan 21 ile müjde

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) geçeceği iller açıklandı.

Enerjinin İpekyolu TANAP'tan 21 ile müjde
Bayburt Postası - Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) güzergâhı belirlendi. Aralarında Bayburt’un da bulunduğu 21 il, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açıklandı.



Bakan Yıldız, önemli bir değişiklik olmazsa TANAP boru hattının Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinden geçeceğini söyledi.

TANAP ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Yıldız, Türkiye'nin 2018 yılında büyümeyi karşılayacak doğal gaz tedariki açısından projenin önemli olduğunu söyledi.

Toplam yatırım tutarının 45 milyar doları bulacağını söyleyen Yıldız, TANAP'ın geçeceği illeri açıkladı. Yıldız, "Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinden önemli bir değişiklik olmazsa TANAP boru hattı geçecek. Bu saydığım illerde inşallah önümüzdeki yıllarda, 2015'ten itibaren de ciddi bir şantiye faaliyetini görmüş olacağız" diye konuştu.

Projenin geçeceği illerde istihdama çok ciddi katkı sağlayacağını vurgulayan Bakan Yıldız, 21 ilde proje kapsamında 5 bin kişilik bir istihdam olacağını belirtti.




Anahtar Kelimeler:
IstihdamTaner YıldızTANAP
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.