OSB'ye yeni yatırım KUDAKA'dan

Özel sektör yatırımcılarının dikkatini çekmediği Bayburt Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) sayısı oldukça az olan işletmelere bir yenisi ekleniyor. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Bayburt OSB'de kesimhane, kavurma ve sucuk işleme tesisinin kurulması için destek vermeye hazırlanıyor...

OSB'ye yeni yatırım KUDAKA'dan

Bayburt Postası - Özel sektör yatırımcılarının dikkatini çekmediği Bayburt Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) sayısı oldukça az olan işletmelere bir yenisi ekleniyor. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Bayburt OSB'de kesimhane, kavurma ve sucuk işleme tesisinin kurulması için destek vermeye hazırlanıyor.

Bayburt’ta koyun üretimi faaliyetlerini sürdüren Baytaş Tarım Hayvancılık Gıda İnş. Enerji San.Tic. Ltd. Şti’ne tarım ve hayvan alanında destek verecek olan KUDAKA, şirketin üretim yaptığı 6 bin metrekarelik hayvan barınağını 500 metrekare daha büyüterek kapasitesini arttırmayı amaçlıyor. Ajans desteği ile alınacak olan tarım makineleri ile tarım sektöründe teknoloji kullanımını artıracak olan Baytaş Tarım Hayvancılık Gıda İnş. Enerji San.Tic. Ltd. Şti yem bitkileri olan yonca, korunga ve fig üretimini daha verimli bir şekilde yapacak.

Diğer yandan hayvan yetiştiriciliği ile başladığı sektörde dışarıdan hayvan alımları ve kesimlerini gerçekleştirerek bölgede hem et ürünlerinin üretimine katkıda bulunacak olan Baytaş Tarım Hayvancılık Gıda İnş. Enerji San.Tic. Ltd. Şti kesim amacıyla Bayburt’tan komşu illere giden hayvan akımına son verecek.

Konuyla ilgili KUDAKA’dan yapılan açıklamada, faaliyetlerine yeni başlayan ve hayvan üretimi ile dışarıya pazarlanması aşamasında et üretimine başlaması için Bayburt Organize Sanayi Bölgesi’nde kesimhane, kavurma ve sucuk işleme tesisi yatırımı kurmayı hedefleyen işletmenin, ajans desteği ile alınacak araçlar sayesinde kaliteli et depolama standartlarına kavuşacağı belirtildi. Açıklamada, dışa bağımlılığını azaltıp maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen bu çalışmaya göre hayvan yetiştiriciliğini üretim ayağı ile birleştirecek olan işletmenin, ilerleyen aşamalarda  kuracağı kesimhane ile Bayburt’ta eksik olan mezbaha ihtiyacını da karşılayacağı kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.