Türkiye Birincisi Bayburt Bilim Sanat Merkezi

Bayburt Bilim Sanat Merkezi, VECTOR3 takımıyla katıldığı Dijital Oyun Yarışması'nda 158 takım arasında Türkiye birincisi oldu.

Türkiye Birincisi Bayburt Bilim Sanat Merkezi

Bayburt Postası - Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Taleworlds Entertainment arasındaki protokol kapsamında düzenlenen ve Türkiye geneli 158 takımın yarıştığı 'BİLSEM’ler Arası Dijital Oyun Yarışması' ortaokul kategorisinde VECTOR3 isimli Bayburt BİLSEM takımı birinci oldu.

Ortaokul ve lise olmak üzere iki kategoride yarışan VECTOR3 takımının kaptanı, BİLSEM öğrencisi Mehmet Kayra Doğan BİLSEM'ler ortaokul kategorisinde dereceye girerek birinci olan isim oldu. 

Dijital Oyun Yarışması’nda Bayburt’u temsil eden ve yarışmada birinci olan olan Doğan, katıldığı dijital oyunda bir Türk karakterin, uzay gemisiyle göreve giderken kaza sonucu farklı bir gezegene zorunlu iniş yapması ve karakterin bu gezegende çeşitli görevleri yerine getirerek oradan kurtulup Dünya’ya dönmesi konusuyla dereceye girdi.

BİLSEM öğrencilerine; girişimcilik ruhunu aşılamak, tasarım, modelleme ve programlama becerisini kazandırmak, girişimciler yetiştirmek, hazırlanan ürünleri farklı platformlara taşımak amacıyla düzenlenen ‘BİLSEM'ler Arası Dijital Oyun Yarışması’ 1 Ağustos’ta sonuçlandı. BİLSEM tarafından yarışmada dereceye giren öğrencilerden birinciye bilgisayar, ikinciye İOS tablet, üçüncüye de Android tablet verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Kayra Doğan 2 yıl önce

Bana destek veren herkese teşekkürler. Bu yarışmayı kazanacağımı hiç düşünmezdim rakiplerimi başarılarından dolayı tebrik eder ve eğer olursa sonraki yarışmalarda başarılar dilerim