Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Matematik Atölyelerinin kurulmasına öncülük ediyor

BAYPROJE Kurucusu Prof. Dr. Rıfat Yıldız, ülke genelinde Matematik Atölyelerinin kurulmasına öncülük ediyor. 

Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Matematik Atölyelerinin kurulmasına öncülük ediyor

Bayburt Postası - 2017 yılında emekli ikramiyesini vakfederek kurduğu ‘Matematik Atölyesi’ ile Bayburt’ta bir ilke imza atan Prof. Yıldız, Nevşehir’in ardından İzmir’in Çeşme ilçesinde de Matematik Atölyesi’nin kuruluşuna öncülük etti. 

15 Temmuz Şehitler Ortaokulu Matematik Atölyesi’nde öğrenim gören öğrencileri ziyaret eden Prof. Yıldız, Bayburt’ta ve Nevşehir’de kurduğu matematik atölyelerinden bahsederek, buradan yetişen öğrencilerin ulusal çapta düzenlenen sınavlardan üstün başarılar sağladığını belirtti.

Matematik atölyelerindeki temel felsefeyi ‘öğrenmeyi öğrenmek’ olarak açıklayan  Yıldız, “Ezberciliği değil öğrenmeyi öğrenmek. Bununla öğrenci sorgulamayı ve araştırmayı öğrenecek. Türkiye'nin en büyük ihtiyacı da budur” dedi.

Matematik atölyelerinden geleceğin bilim adamlarının yetişeceğini söyleyen Prof. Yıldız, “Neden matematik? Çünkü matematik bilimlerin anasıdır; bilimin çıktısı/türevi ise teknolojidir. Tekonoloji, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlık mücadelesinde belirleyicidir! Sevgili Öğrencilerimiz, sizlerin geleceğinizi nasıl hayal ediyoruz, biliyor musunuz? Geleceğin matematik atölyesinin öğretmenleri olarak hayal ediyoruz. Geleceğin matematik atölyesinin yöneticileri olarak hayal ediyoruz. Geleceğin Türkiye’sinin teknoloji üreticileri olarak hayal ediyoruz. Geleceğin Türkiye’sinin yıldız matematikçileri olarak hayal ediyoruz. Geleceğin Türkiye’sinin bilim insanları olarak hayal ediyoruz” şeklinde konuştu.

Okul yöneticileri Matematik Atölyesi’nin açılmasına öncülük eden Yıldız’a teşekkür ettiler.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şükrü Nişancı 3 yıl önce

Rıfat Hocamıza ve ekibine binlerce tebrik ve teşekkkür etmek gerek. Matematik atölyesi, benim de bizzat yerinde (Bayburtta) görerek çok taktir ettiğim bir proje. Belki de gün gelir, proje tüm vatan sathına yayılır.