Çimen, “Şehri söylentilerle yönetemeyiz“

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, bir şehrin söylentilerle yönetilemeyeceğini ifade etti.

Çimen, “Şehri söylentilerle yönetemeyiz“
Bayburt Postası - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, bir şehrin söylentilerle yönetilemeyeceğini ifade etti. Çimen, Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısına katılarak konuşma yaptı.

Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir’in Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgi vermesi ve genel kurul üyelerinin önerilerinin ardından söz alan Çimen, kentte yapımı planlanan birçok yatırım hakkında açıklamalarda bulundu.

Hayvan Barınağı

Çimen, sokak hayvanları barınağı hakkında kamuoyunda yanlış bilgilerin konuşulduğunu ifade ederek, “Sokak hayvanları barınağı ile ilgili olarak şehrin her noktasında asılsız haberler var. Çünkü bilgi kaynağından alınmadığı için maalesef söylentilerle konuşuluyor. Biz söylentilerle bu şehri yönetemeyiz. Sokak hayvanları barınağının şu anki mevcut yeri hiç hoş bir yer değil. Mevcut yer 57 bin Euro’ya yapılmış ama yeri bile bizim değil. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan 30 dönüm orman arazisi bizde içinde olmak üzere 5 ile tahsis edildi. Şu an da tahsis edilen bu 5 ilde hayvan barınağı yapılıyor. Trabzon’da yapılacak olan barınak bizim barınağımızdan yaklaşık 3 kat büyük. Bu nedenle yapacak olduğumuz barınağın bölge barınağı olacağı iddiası söz konusu değil.  Şehrimizdeki hayvanları rehabilite etmemiz lazım. Bunu kanunu emrettiği gibi yapacağız.  Çevre ilin köpekleri bu ile kesinlikle gelmeyecek. Burada oluşturacağımız alanlar, şehirdeki insanlarımızın nefes alacağı yerler haline gelecek. Aynı şekilde Mezire mevkisinde 50 dönüm araziyi Tabiat Parkı ilan ettik. Buraya da yapacak olduğumuz tabiat parkı insanlarımıza nefes aldıracak” dedi.

Bağlarbaşı Mahallesi imara açılacak mı?

Bağlarbaşı Mahallesi’nin imara açılacağı iddialarına açıklık getiren Çimen, “Bağlarbaşı Mahallesi zaten iskana açılmış bir bölge. Burası daha önce zemin artı 2 kat olarak iskana açılmış. Toplumun bazı kesimleri oranın imara açılmamasını isterken, bizim de yerlerimiz değerlensin diyenler var. Biz orada betonlaşmaya izin vermeyeceğiz. Dokusunu bozmayacağız. Kültürel dokusuna uygun bir şekilde imar verebiliriz ama ortak akıl geliştirmeden bir imar vermemiz söz konusu değil” diye konuştu.
Çimen, imar konusunda taraflı davrandıkları iddiasına da tepki göstererek, “Hasanbey Mahallesi’ne 600 konut yapılıyor. Buraya konut yapan müteahhitlerin yüzde 80’i farklı bir siyasi partinin mensubu.  Hatta bir partinin il başkanının bile orada konut yapma çalışması var. Ama ben hiçbir zaman siyasi bir parti ayrımı yapmadan müteahhidin önünü açtım. Açmaya da devam edeceğim. Siyasi ayrım yapmadan insanımıza yardım edeceğiz. Şehirde kim yatırım yaparsa, hiçbir ayrım gözetmeden yardımcı olacağım, bu şehri yeniden imar edeceğiz. Şehirde kim olursa olsun taş üstüne taş koyanın kölesi olurum” dedi.

İmar harçları alınmayarak belediyenin zarar uğratıldığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Çimen, “İmar harçları alınmayarak belediyenin zarar uğratıldı iddiası kesinlikle yalandır.  Bazı binalar riskli yapı yönetmeliği dahilinde yağılıyor. Buna göre vatandaştan bir kuruş alma hakkımız yok.  Ben bu belediyeyi kanunlar çerçevesinde yönetmek istiyorum ve öylede yöneteceğim.  Şehrimizin ve insanımızın kazanmasını istiyoruz. 9 ay oldu hala ortada bir şey yok diyorlar. Bu şehirde 15 yılın hesabını vatandaş sordu.  Ama üzülerek söylüyorum ki bize eleştiren basın 15 yılda bir sorgulama yapmadı” ifadelerine yer verdi.

Toplantı, Çimen’in konuşmasının ardından üyelerin teklif ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

Toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ve konsey üyeleri hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 9 yıl önce

Gümüşhanede hiç gelişme yok. Bu doğru sadece Karayolunda park eden araç sayısı artmış ve eski belediye başkanının resimleri tabelalardan indirilmiş. Kısacası Balediyenin hizmet ilerlemesi görmedim.