Ankara'da kara gün: 97 ölü, 244 yaralı!

Türkiye, tarihin en büyük terör saldırısını yaşadı.

Ankara'da kara gün: 97 ölü, 244 yaralı!
Bayburt Postası - Türkiye, tarihin en büyük terör saldırısını yaşadı. Başkent Ankara’da düzenlenen barış mitingi öncesinde iki bomba patladı. Canlı olduğu tahmin edilen patlamada 97 kişi hayatını kaybetti, 46’sı ağır 244 kişi ise yaralandı.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin de aralarında bulunduğu, çok sayıda siyasi parti ve derneğin düzenlediği ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ öncesi sabah saat 10.00'da peş peşe 2 canlı bomba kendini patlattı. Ankara Garı önünde yaşanan terör saldırısında ortalık kan gölüne döndü. Ceset parçalarının 3 kilometrelik alana yayıldığı saldırının ardından şu ana kadar yapılan belirlemelere göre 97 kişi hayatını kaybederken, 46’sı ağır 244 kişi ise yaralandı.

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da meydana gelen patlamaya ilişkin olarak Çankaya Köşkü’nde açıklama yaptı. Davutoğlu, kanlı saldırı olayının ardından 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı. Davutoğlu, “Bir eksiklik, zaaf söz konusuysa kesinlikle giderilmesi için gerekli tedbirleri alır, ihmal varsa gerekli adımları atarız” dedi.

92 kişisinin kimlik tespiti yapıldı

Ankara’da meydana gelen terör saldırısında ölü sayısının 97′ye yükseldiği belirtildi. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden yapılan son açıklama şöyle:

“Canlı bomba olduğu tespit edilen  iki erkek teröriste ait cenazeler üzerinde kimlik tespit çalışmaları  sürdürülmektedir. Ankara’daki terör eyleminde, 1′i  Filistin vatandaşı bir sivil olmak üzere, hayatını kaybedenlerin sayısı 97 olmuştur. Hayatını kaybedenlerden 92 kişinin kimlik tespiti yapılmıştır. Kimlik  tespiti yapılan vatandaşlarımızdan 91 kişinin naaşı ailelerine teslim edilmiştir.”

Ölü sayısı 99'a yükseldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 99 olduğunu açıkladı. 94 kişinin cenazelerinin ailelerine teslim edildiğini belirtti. Davutoğlu, "4'ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak hasebiyle ailelerine haber edildi. bugün herhalde bu saatlerde teslim edilmiştir belki de. Bir tanesi de Filistinli olduğu için, Filistin'den ailesinin gelip almasını bekliyoruz" dedi.

Davutoğlu, "Canlı bombalardan birinin kimliği belirlendi. Genellikle canlı bombaların tümünün infilak etmesinden dolayı ceset bütünlüğü olmadığı için kimliği tespit edilemiyor. 3 el, 2 gün içinde 21 milyon parmak iziyle karşılaştırıldı. Birinin parmak izi Türkiye’de çıkmadı. Dış bağlantılar üzerinde çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.