Yeniden Dünya Şampiyonluğu’nu hedefliyor

Bayburt Postası - Bilek Güreşi sporunda Bayburt’u başarıyla temsil eden Milli gururumuz Tuncay Başaran, kariyerine bir şampiyonluk daha katmak istiyor. Türkiye ve dünya şampiyonlukları bulunan Milli sporcu Tuncay Başaran, eylül ayında Brezilya'da düzenlenecek Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda başarılarına bir yenisini daha eklemek istiyor.

Yeniden Dünya Şampiyonluğu’nu hedefliyor

Milli gururumuz Tuncay Başaran, Brezilya’da  düzenlenecek  şampiyonada  başarılı kariyerine bir yenisini daha eklemek istiyor…Bayburt Postası - Bilek Güreşi sporunda Bayburt’u başarıyla temsil eden Milli gururumuz Tuncay Başaran, kariyerine bir şampiyonluk daha katmak istiyor. Türkiye ve dünya şampiyonlukları bulunan Milli sporcu Tuncay Başaran, eylül ayında Brezilya'da düzenlenecek Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda başarılarına bir yenisini daha eklemek istiyor.

Başaran, 2000 yılında amatör olarak başladığı bilek güreşini kısa sürede geliştirdiğini ve ilk defa 2003 yılında Kanada'da yapılan şampiyonaya katılabilmek için annesinin yüzüğünü satmak zorunda kaldığını söyledi.

Bugüne kadar katıldığı organizasyonların neredeyse tamamından derece ile ayrıldığını anlatan Başaran, "İki dünya şampiyonluğum, bir dünya ikinciliğim ve üç dünya üçüncülüğüm var. Ayrıca, Avrupa ikincilikleri ve 16 Türkiye şampiyonluğum mevcut. Bu alanda başarılı kardeşlerimiz var ama maddi destek olmaması bu sporu olumsuz etkiliyor. 2003'de Kanada'da dünya şampiyonu olduğum zaman federasyonumuzun yeterince bütçesi olmadığı için sponsor bulma ihtiyacımız oldu. Bazı arkadaşlarımız sponsor buldu, bazılarımız bulamadı. Ben annemin parmağındaki altın yüzüğü bozdurarak ve tanıdıklarımdan borç para alarak Kanada'ya gittim" dedi.

"Dünya şampiyonu olmak özverili bir çalışma istiyor"

Başaran: ‘’Brezilya'da ve daha sonra yapılacak turnuvalarda başarı elde edebilmemiz için desteğe ihtiyacımız var.’’Başarıyı elde etmenin kolay olmadığına ifade eden Başaran, şöyle devam etti:

"Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır. Dünya şampiyonu olmak özverili bir çalışma istiyor, ben de bunu yapıyorum. Dünya şampiyonu olmak zordur ama dünya şampiyonu olarak kalmak daha da zordur. Allah nasip ederse Bayburt'tan 5 sporcu arkadaşım ile Brezilya'da yapılacak dünya şampiyonasına gideceğiz. Buradan büyüklerimize sesleniyorum, bize destek olsunlar. Brezilya'da ve daha sonra yapılacak turnuvalarda başarı elde edebilmemiz için desteğe ihtiyacımız var."

Antrenmanlarını, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Spor Salonu'nda sürdüren Başaran, "Şampiyona için ağırlık aletleriyle çalışmanın yanı sıra bol bol koşuyoruz. Ayrıca çalıştırıcılarımızla sık sık bilek güreşi yapıyoruz. İlimizin ve ülkemizin yüzünü kara çıkartmak istemiyoruz. İnşallah buradan ve bundan sonra yapacağımız müsabakalardan da başarıyla döneriz. Bu başarılar da yine destekle gelecek, büyüklerimizden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.